קבינט המלחמה אישר הערב (חמישי) את יציאת צוות המו"מ הישראלי שכולל את ראש המוסד דדי ברנע, ראש השב"כ רונן בר והאלוף ניצן אלון לשיחות בפריז בנושא שחרור החטופים. בשיחות ישתתפו גם ראש ה-CIA ביל ברנס, ראש ממשלת קטאר וראש המודיעין המצרי

הבית הלבן ומדינות ערביות הגבירו את המאמצים להגיע לעסקה לשחרור החטופים המוחזקים על ידי חמאס, כשברקע וושינגטון הזהירה את ישראל כי המלחמה נמצאת על סף הסלמה, כך דווח ב"וול סטריט ג'ורנל".  בתוך כך, שליח הבית הלבן למזרח התיכו ברט מקגורק הודיע לגורמים ישראלים שיש התקדמות במשא ומתן בין חמאס לבין המתווכים הקטארים והמצריים, כך דווח באתר אקסיוס. על פי הדיווח, מקגורק טען כי חמאס מוכן לגלות גמישות.

במקביל, שר הביטחון יואב גלנט אירח הבוקר את שליח הבית הלבן למזרח התיכון והבהיר כי "נרחיב את המנדט לגורמי המשא ומתן על החטופים, ובמקביל נקדם את הרחבת הפעולה הקרקעית בעזה".

שר הביטחון והשליח האמריקני שוחחו על התנאים שיאפשרו את פעילות צה"ל לפירוק גדודי חמאס בדרום רצועת עזה ובמחנות המרכז. גלנט גם הביע את נכונותה של ישראל למנוע פגיעה באזרחים, ולאפשר הכנסת סיוע הומניטרי למניעת רעב ומחלות. בנוסף, השר סקר בפני השליח האמריקני את התוקפנות האיראנית באמצעות השלוחים בלבנון, סוריה, עיראק ותימן, ופירט על הפעולות השונות להבריח לשטח ישראל נשקים ומטעני חבלה על מנת לערער את היציבות האזורית.

אוהלים של מפונים עזתים ברפיח (צילום: רויטרס)
אוהלים של מפונים עזתים ברפיח (צילום: רויטרס)

מוקדם יותר היום דיווח העיתון האמריקני כי ע"פ גורמים מצריים, חמאס הביע נכונות להוריד את דרישותיו לגבי מספר האסירים הפלסטינים שהוא רוצה שיוחלפו בעסקת החטופים ל-3,000. במקביל, בכיר חמאס מוסא אבו מרזוק אמר כי "ייתכן שתהיה התקדמות במשא ומתן לחילופי עצירים בקרוב". בעבר דרש הארגון שחרור של כל הנשים והילדים הכלואים ביחד עם אסירים הנידונים למאסרי עולם. הארגון עדיין דורש שחרור של אלו המרצים עונשי מאסר ארוכים בפרשות הקשורות לטרור, אמרו הגורמים.

עם זאת, אחד המכשולים המרכזיים הנותרים בשיחות לגבי עסקת החטופים הוא משך הפסקת האש. חמאס דורש כי שיחות לקראת הפסקת אש קבועה יתחילו מיידית עם תום ששת השבועות של הפוגה. חמאס ביקש תוכנית שבה שחרור נוסף של בני ערובה במהלך הפסקת האש יהיה תלוי בהתקדמות בשיחות לסיום המלחמה, אמרו הגורמים המצרים.

לוחמי צה''ל פושטים על בתי מחבלי חמאס (צילום: דובר צה''ל)
לוחמי צה''ל פושטים על בתי מחבלי חמאס (צילום: דובר צה''ל)

אמש דווח ברשת CNN האמריקנית מפי דיפלומט אמריקאי בכיר כי אם ישראל תתקוף ברפיח, הדבר יפגע בסיכוי לקיים עסקת חטופים. האזהרה האמריקאית מצטרפת לפרסום האחרון בבלומברג, לפיו ממשלת בריטניה שוקלת להגביל חלק מיצוא הנשק שלה לישראל אם האחרונה תפתח בהתקפה על רפיח או תחסום את הגעתן של משאיות סיוע לעזה. גורמים בריטיים אמרו לסוכנות, בעילום שם, כי הסלמה ישראלית נוספת בעזה ללא מאמצים להגן על אזרחים עלולה להיות הפרה של המשפט ההומניטארי הבינלאומי.

הסוכנות הוסיפה כי הייעוץ המשפטי שקיבלו שרים בריטיים העוסקים במתן רישיונות יצוא עשוי להשתנות במצב כזה, מה שישפיע על מכירת חלק מהנשק והטכנולוגיה הבריטית לישראל, וציינה כי משרד החוץ הבריטי סירב להגיב בנושא. הסוכנות ציינה כי בריטניה אינה יצואנית נשק גדולה לישראל, אך הצעד הפוטנציאלי – עליו דנה בריטניה עם בעלות בריתה, לפי הסוכנות – מצביע על כך שמדינות המערב מגבירות את הלחץ על ממשלת ישראל להפגין התחשבות רבה יותר לאזרחים במלחמה נגד תנועת חמאס.