יום קרב מתנהל היום (חמישי) בצפון לאחר שבשעות האחרונות נורה מטח לעבר יישובי הגליל המערבי. זוהתה נפילת רקטה ביישוב גורן, לא דווח על נפגעים בגוף אולם נזק כבד נגרם לרכוש. חיזבאללה קיבל אחריות במסגרת התגובה על התקיפות של צה"ל הלילה בכפרים טיר חרפא וא-נאקורה בדרום לבנון.
בהפרש של שניות בודדות: אוטובוס ניצל בנס מהמטח בקריית שמונה | צפו
אחיו של ההרוג בקרית שמונה: "כל הזמן הזה היה לנו את המחשבה שפה לא יורים"
זירת האירוע ביישוב גורן:
הירי לצפון: תיעוד מנפילת רסיסים בבריכה במושב גורן
— כאן חדשות (@kann_news) March 28, 2024
(אורלי אלקלעי) pic.twitter.com/3L3WXe6E89
כאשר בשעות הצהריים בוצע יירוט ללא אזעקה באזור צפת, כאשר מסתמן ששוגר טיל פטריוט לעבר המטרה החשודה מלבנון. בהמשך נמשסר מצה"ל כי לוחמי ההגנה האווירית יירטו מטרה אווירית חשודה בשטח לבנון, אחד המיירטים ששוגרו התפוצץ מעל שמי הארץ. במהלך היום זוהו מספר שיגורים שחצו משטח לבנון למרחבים שונים בצפון הארץ. כוחות צה"ל תקפו את מקורות הירי.
צפו ביירוט בצפת:
המתיחות בגבול הצפון ממשיכה לעלות לאחר שאתמול זאהר בשארה, בן 35 תושב הכפר הדרוזי עין קנייא, נהרג מפגיעה ישירה של רקטה במפעל בקריית שמונה. לוחמי האש שהגיעו לזירה חילצו אותו מבין ההריסות כשהוא ללא רוח חיים וצוות מד"א קבעו את מותו במקום. במטח הכבד לעבר קריית שמונה נורו 40 רקטות משטח לבנון, כשזוהו פגיעות נוספות במבנים.
במהלך המטח פגעו רקטות במבנים נוספים בקריית שמונה. נתיב אוחנה, מנהל פרויקט הבנייה של אחד המבנים שנפגעו בקרית שמונה אמר ל-״מעריב״: ״המבנה מיועד למגורים של צעירים וסטודנטים. זה פרויקט שהתחלנו לעבוד עליו לפני שהחלה המלחמה, וכשפרצה - קיבלנו החלטה להמשיך לעבוד למרות הכול. בימים אלו, הפרויקט היה בשלבי סיום אחרונים - והיה אמור להימסר מחר ליזם הפרויקט".
הירי הכבד לעבר יישובי הצפון מגיע לאחר שצה"ל אישר כי תקף מבנה צבאי בעיירה אל-הבאריה שבדרום לבנון, בו חוסלו שבעה מחבלים מהזרוע הצבאית של ארגון "הג׳אמעה איסלאמיה". במהלך התקיפה חוסל גם בכיר שהיה משויך לארגון וקידם בעבר מתווים לעבר שטח ישראל. בחיזבאללה איימו שהתקיפה "לא תעבור בשתיקה", ובעקבות כך הגיעו השיגורים הרבים לעבר ישראל.
ארגון ״ג׳אמעה אסלאמיה״ הוא בעצם ארגון פלסטיני קטן, ללא השפעה גדולה במיוחד בגזרה, שפועל בעיקר בגזרה המזרחית בדרום לבנון. מדובר בארגון סוני סלפי קיצוני שמזוהה עם האחים המוסלמים, כשהזרוע הצבאית שלו מכונה "אל-פג'ר". מזכ"ל הארגון, מוחמד טקוש, התראיין כשבועיים לאחר הטבח ב-7 באוקטובר לערוץ אל-ג'זירה הקטארי והסביר כי "הזרוע הצבאית של הארגון היא חלק מאגף ההתנגדות של אל-ג'מאעה אל-אסלאמיה מאז 1982".