ב"וושינגטון פוסט" דווח ביום שבת האחרון כי על רקע הדיווחים לפיהם ממשל ג'ו ביידן אישר חבילת סיוע לישראל שתכלול העברת 2,300 פצצות לצד מטוסי קרב חמקנים מסוג F-35 מתחו מחוקקים אמריקאים ביקורת על ההחלטה והאשימו את הבית הלבן בצביעות. איהאב עבאס, חוקר לענייני אמריקה ויחסים בינלאומיים, התראיין לערוץ הסעודי אל-חדת ופרש את משנתו בנושא.
הותר לפרסום: כטב"ם מעיראק פגע בהאנגר חיל הים באילת - עכשיו נחשף מה היה בתוכו
דיווח: ישראל מחזיקה בעדויות לפיהן ההרוגים ב"אסון המשאיות" לא מתו מאש צה"ל
"וושינגטון מאז היום הראשון למלחמה נוטה לחלוטין לטובת ישראל והיא ציפתה שישראל תסיים את המלחמה תוך שבועות ספורים, אולם משך המלחמה והלחצים שהופעלו על ממשל ביידן מבפנים ומחוץ אילצו את הנשיא וממשלו לפעול על מנת להימנע מהרוגים נוספים, אך לא להפסיק את המלחמה לחלוטין או לעמוד לצד הפלסטינים", אמר בפתח הראיון.
עוד אמר, כי "יש לממשל ביידן מוטו הומניטרי שהוא מנסה לשווק על רקע שפיכות הדמים הרבה שהוא שותף לה מהיום הראשון, אולם ישראל מהווה מכשול תמיד. הסיוע ההומניטרי, הן באמצעות הצנחתו או באמצעות הקמת נמל ימי וכיוצא בזה, דורשות כל העת להימנע מפגיעה באזרחים ולאחרונה כמובן שימוש או אי שימוש בווטו. אולם אין משמעות לכך שוושינגטון מעוניינת בהפסקת הלחימה שכן הפסקתה משמעה תבוסה לישראל ולממשל ביידן שעומד מאחורי בנימין נתניהו".
עבאס ציין כי "הממשל ביקש את תיאום הפעילות הצבאית בתוך רפיח עוד מאז הופעת הניצנים לפעולה צבאית ישראלית בעיר. היבט חשוב נוגע לתשובה לשאלה מה יקרה כאשר ישראל תחל בביצוע הפעולות הצבאיות. אז נראה עד כמה וושינגטון מסכימה לשפיכות דמים נוספת. למעשה מאז שהפעילות הצבאית הישראלית נרגעה קצת עדיין מתים מדי יום 30, 40, 50 פלסטינים".
עוד אמר, כי "יש שלוש הערות בסיסיות בנוגע לעמדה האמריקאית שחלק מסעיפיה נוגעים לדיאלוג המתנהל מול מצרים. להערכתי המבצע הצבאי ברפיח יתבצע וישנו הסכם ברור בין ישראל לארצות הברית בעניין. יש השתתפות מעשית והראייה לכך היא עסקאות הנשק שבוצעו במהלך החודשים האחרונים. מדובר בכ-800 עסקאות להעברת נשק אמריקאי לישראל. העסקה האחרונה שבוצעה השבוע כוללת בעיקר 2,300 פצצות חודרות מנהרות שכל אחד מהן שוקלת 900 ק"ג".
"משמעות הדבר היא שיש אספקת כלים שישמשו בפלישה/כיבוש/פשיטה. הבעיה היא שארצות הברית חרדה לחיי אזרחים ובה בעת היא מספקת פצצות שמכונות 'פצצות טיפשות' ומודעת היטב לכך שהן לא חכמות מאוד וגורמות לנפגעים", הסביר.
"הנקודה השנייה היא שיתוף הפעולה המודיעיני הפורה בין שני הצדדים בכל הנוגע לאיסוף מידע בנוגע לחטופים ובנוגע להנהגת חמאס, אשר מהווה חלק מההסכם הסודי שנחתם בין ביידן לנתניהו או בין ארה"ב לישראל לאחר ה-7 באוקטובר", ציין החוקר.
"הנקודה השלישית נוגעת לחמ"ל המשותף לניהול המערכה. ארצות הברית איתנה בדעתה למלא את החובה לנתק את רצועת עזה מציר פילדלפי בטענה שהיא תאבטח את הגבול עם מצרים. זאת, מכיוון שמצרים התנגדה מההתחלה לפלישה לציר פילדלפי או לכך שתהיה שם נוכחות צבאית אמריקאית. על כן, מדובר כעת על אופן אבטחת הגבול באמצעים משוכללים ללא פלישה או נוכחות של כוחות ישראליים שיהוו הפרה בהסכם או בפרוטוקול הביטחוני באמנת השלום".