משלחת בריטית שכללה פקיד למזרח התיכון במשרד החוץ וקצין בכיר מהמודיעין הבריטי, ביקרה בחשאי בביירות לפני כשבועיים, שם נפגשה עם ראש הממשלה נג'יב מיקאטי, מפקד הצבא הגנרל ג'וזף עון ומנהל המודיעין, בריגדיר גנרל טוני קאהוואג'י. המשלחת העלתה בפני ראש הממשלה את נושא מגדלי השמירה בגבול הדרום, כך דווח בעיתון אל אחבאר. לדברי גורמים רשמיים, המשלחת טענה כי "הקמת המגדלים ונקיטת צעדים לאורך הגבול הם התנאי של ישראל להפסקת המלחמה בלבנון".

לתושבי הצפון נמאס לחכות לממשלה: הוקם ״פורום מגן עוטף לבנון״
רב הנסתר על הגלוי: אלה ההפתעות שחיזבאללה מכין לישראל

ראש ממשלת לבנון נאג'יב מיקאטי (צילום: רויטרס)
ראש ממשלת לבנון נאג'יב מיקאטי (צילום: רויטרס)

כמן כן, המשלחת הבריטית ביקשה מצבא לבנון לאשר תוכנית להקמת מגדלי שמירה לאורך הגבול עם ישראל בדומה לאלו הקיימים בגבול המזרח והצפון עם סוריה. על פי ההצעה הבריטית, המגדלים יקומו במטרה להבטיח כיסוי של כל הגבולות עם 15,000 חיילים החל מראש הנקרה ועד חוות שבעא מול הר דב. הבריטים הבטיחו כי הקהילה הבינלאומית תעניק סיוע לצבא  לבנון אם יעמוד בתוכנית זו. 

כזכור, ראש ממשלת לבנון, נג'יב מיקאתי טען כי "אנחנו עובדים על פתרון דיפלומטי למצב בדרום, ואולי יישומו יהיה קשור לעצירת התוקפנות נגד עזה". בראיון לערוץ אל-חורה במסגרת התוכנית "סצנה לבנונית" עם עמיתו מונה סליבא, הוא הדגיש כי "מה שנדרש הוא להחיות את הסכם שביתת הנשק וליישם אותו, להחזיר את המצב בדרום לפני 1967, וכן להחזיר את חוות שבעא, שהיו בריבונות לבנון לפני שהחלו לכבוש אותן בהדרגה, ובחזרה לקו הנסיגה הקודם בהתאם להסכם שביתת הנשק". 

עוד אמר: "מאז ה-7 באוקטובר אנחנו חוזרים על כך שאנו מחפשים יציבות קבועה וקוראים פתרון שלום בר קיימא, אבל בתמורה אנחנו מקבלים אזהרות באמצעות שליחים בינלאומיים על הרס ומלחמה נגד לבנון. העמדה שאני חוזר בפניה באוזני הנציגים הללו היא: האם אתם תומכים ברעיון ההרס? האם מה שקורה בעזה מקובל?".

עוד הוסיף: "הודענו לכולם על נכונותנו להיכנס למשא ומתן להשגת תהליך יציבות ארוך טווח בדרום לבנון ובגבולות הצפוניים של פלסטין הכבושה, ולדבוק בהחלטות בינלאומיות. הסכם שביתת הנשק והחלטה 1701. כשישראל נכנסה ללבנון ב-1978, התקבלה החלטה של ​​מועצת הביטחון של האו"ם המחייבת יישום מחדש של הסכם שביתת הנשק. אנחנו תחת לגיטימציה בינלאומית, ואנחנו דורשים להחיל את זה על כולם וליישם הסכמים והחלטות בינלאומיות, ועל בסיס זה רכשנו את אמון בית הנבחרים".