בהרוז קמלוונדי, דובר הארגון לאנרגיה אטומית של איראן (AEOI), הביע את נכונותה של המדינה לחלוק את הידע שלה במגזר הגרעיני עם מדינות אחרות, במיוחד עם מדינות שכנות, כך על פי הדיווח של רשת Press TV האיראנית. הוא אמר את הדברים ביום רביעי במהלך פגישה עם המשתתפים בוועידת הדיאלוג האיראני-ערבי השלישית, שהתקיימה בטהראן ב-12-14 במאי.
הנקמה האיראנית הגיעה: חיזבאללה קיבל את ההחלטה הדרמטית
"לאיראן יש 50 שנות היסטוריה וניסיון בתחום הגרעיני והיא הצליחה להכשיר מדענים ומומחים רבים", אמר הדובר. "איראן מוכנה לשיתוף פעולה מקיף על מנת להעביר את המומחיות והטכנולוגיה הגרעינית שלה לכל המדינות, במיוחד השכנות. אנו מושיטים את היד לכל המדינות". בנוסף, דובר AEOI הדגיש את הישגיה של איראן בתחום העשרת האורניום וייצור תרופות רדיו-פרמצבטיות, על אף הסנקציות המערביות.
עוד הוא הצביע על ההתנקשות של ישראל במדענים איראנים ועל פעולות החבלה התעשייתיות והסייבר שלה, שמטרתן להאט את ההתקדמות הגרעינית של הרפובליקה האסלאמית, ואמר: "זה לא היה קל להצליח לפתח את התעשייה הגרעינית בארצנו ושילמנו על כך מחיר כבד". קמלוואנדי הביע צער על כך שסוגיות פוליטיות גברו על המשא ומתן בין טהראן והסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) והדגיש כי השיחות צריכות להיות טכניות ובמסגרת הסכם המיגון.
על פי הדובר, לאיראן יש כיום תחנת כוח גרעינית אחת והיא מקימה שתיים נוספות כחלק מהתוכניות להפקת 20,000 מגה וואט (MW) של חשמל גרעיני תוך 20 השנים הבאות. בחודש שעבר, ראש ה-AEOI מוחמד אסלאמי אמר כי המדינה מתכוונת להקים עוד מפעלים גרעיניים ולהגדיל את הקיבולת של ייצור חשמל גרעיני כחלק מהמאמצים להבטיח ביטחון אנרגיה לאומי.