בישראל מגלים הערב (שבת) אופטימיות לגבי המשך המשא ומתן לשחרור החטופים. כבר בתחילת השבוע תצא משלחת ישראלית המוגדרת משלחת בדרגי עבודה בראשות בכירי המוסד לקטאר ולקהיר. המטרה לקדם את המשא ומתן. ראש המוסד דדי ברנע חזר ביום שישי מביקור בזק בקטאר שם הציג את הקווים הישראלים.
מתקרבים לעסקה? התנאי עליו חמאס לא מוותר, והברכה מנסראללה
"חיזבאללה ערוך לגרוע ביותר": סגנו של נסראללה מציב תנאי ברור לישראל
ברנע אמר לבני שיחו כי ישראל מחויבת למתווה שהציג נשיא ארצות הברית ג׳ו ביידן ואשר אושרה במועצת הביטחון של האו״ם, אך עדיין ישנן מספר נקודות במחלוקת.
הפערים בעסקה:
- שאלת ציר פלדלפי ופריסת צה״ל בתוך הרצועה ומחוצה לה
- שאלת מפתח האסירים המשוחררים, וזהותם
- סעיף 14 באשר להפסקת האש, והאם היא תימשך לאורך זמן לא מוגבל
בנוסף לפערים הללו, מתווספת גם הדרישה של חמאס להתחייבויות בכתב מהמתווכים לפני תחילת המשא ומתן, מה שהוגדר עד לא מזמן כמכשול הגדול היחיד שנותר. גורם ביטחוני אומר כי בסוף השבוע נכנסה מצרים לתמונה. בין היתר תנסה קהיר לקדם את סוגיית הגבול ומעבר רפיח. בישראל מעריכים כי המשלחת של המוסד ובה נציגים של השב״כ ונציגים של מנהלת החטופים בראשותו של ניצן אלון תדרש לדלג בין מצרים לקטאר. ההערכה כי האמריקנים יגבירו את הלחץ על המתווכות וכן על חמאס וישראל.
ישראל מגיעה למשא ומתן כאשר צה״ל השלים את מרבית המשימות שלו הן ברפיח והן בצפון ומרכז הרצועה. בישראל מבינים שחמאס מתחיל לקלוט את גודל הנזק שנגרם לו ואת הקושי שלו לשקם את המערך הצבאי שלו ולכן ההערכה כי ניתן יהיה להתגבר על סוגיות המחלוקת שנוטרו. המגעים לשחרור חטופים וביניהם חיילים, יחלו, כך על פי גורם בכיר בחמאס שדבריו דווחו לסוכנות "רויטרס", לאחר 16 ימים מהשלב הראשון. זאת לאחר שחמאס נתן אישור ראשוני להצעה הנתמכת על ידי ארה"ב להסכם הפסקת אש בהדרגה בעזה, תוך ביטול דרישה מרכזית שישראל תתחייב מראש לסיום מוחלט של המלחמה.
שני גורמים בכירים בחמאס מסרו כי ההסכם השלבי של וושינגטון יכלול תחילה הפסקת אש "מלאה ומלאה" בת שישה שבועות שתביא לשחרורם של מספר חטופים, כולל נשים, אנשים מבוגרים והפצועים, בתמורה לשחרור מאות אסירים פלסטינים. במהלך 42 הימים, כוחות ישראליים ייסוגו מאזורים מאוכלסים בצפיפות של עזה ויאפשרו את החזרת עקורים לבתיהם בצפון עזה, אמרו הגורמים הרשמיים.
בכיר חמאס אוסאמה חמדאן אמר לסוכנות הידיעות הצרפתית: "התנועה מצפה לתגובה מישראל להצעותיה להפסקת אש בעזה היום או מחר. אם התגובה תהיה חיובית, נדבר על ההצעות בפירוט. היכולות הצבאיות של התנועה ברצועת עזה עדיין בעמדה טובה להמשך המלחמה".