לאחר חדירת הכטב"מ לישראל ולאחר התקיפה בתימן, העלה חיל האוויר את רמת הכוננות. בהנחיית מפקד חיל האוויר האלוף תומר בר, כמות הבקרים מול מסכי הבקרה הוכפל ומספר המטוסים המסיירים בשמי ישראל עלה. בצה"ל אומרים כי "אנחנו ערוכים הכי חזק בהגנה. כי לא רק מול החות'ים אלא גם השלוחים האחרים. כל המערכים מתוחים ואנחנו ערוכים לעשות זאת לאורך זמן".
בחיל האוויר מסכמים סוף שבוע דרמטי ביותר, שהחל בתקלה טעות אנוש שעלתה במחיר יקר של חדירת הכטב"מ לתל אביב והפגיעה הקטלנית שלו בבית דירות. בצה"ל אומרים כי מאז תחילת המלחמה, לפני תשעה חודשים וחצי, מתמודדת ישראל עם מציאות יום יומית של ירי כטב"מים לשטחה. אלף שיגורי כטב"מים שוגרו לעבר ישראל משש זירות: עזה, לבנון, סוריה, עיראק, איראן ותימן. בצה"ל מציינים כי אין מערכת שמסוגלת לתת מאה אחוז הגנה ומניעת חדירה.
מסתכלים לראש הנחש בעיניים: הסיבה שישראל עדיין לא תקפה באיראן
אין אופוזיציה בישראל: בלבנון לועגים - זאת המלכודת שטמן להם נתניהו
בצה"ל משלימים את תחקיר חדירת הכטב"מ. בצה"ל יודעים לציין כי מדובר בכטב"מ המכונה צמא"ד 3. הוא מתוצרת איראן שעבר שדרוגים בתימן הכוללים מנוע בהספק גדול יותר, ושיפור מיכל הדלק על חשבון כמות חומר הנפץ. הכטב"מ מסוגל לטוס באורך הנתיב שטס 2600 ק"מ במהירות טיסה של 80 עד 100 קשור. על פי הערכה, בצה"ל הכלי טס באוויר 26 שעות. מיד לאחר ההמראה הכטב"מ חצה לאפריקה טס מעל אריתראה, סודאן, מצרים, ומסיני הוא יצא לים התיכון.
הכטב"מ נחשף במסכי הבקרה למשך שש דקות וחצי כאשר הוא היה במרחק מהחוף. הבקרים לא יחסו לו סיווג כלשהוא. מאוחר יותר הוא נחזה במסמכים עוד שלוש פעמים למשך דקה בממוצע בכל פעם.
בצה"ל שבו והגדירו את האירוע כתקלה שנגרמה מטעות אנוש. בצה"ל אומרים כי במקביל לחשיפה הראשונית של הכטב"מ, התרחש אירוע נוסף של זיהוי כטב"מ שהגיע מעיראק והופל על ידי חיל האוויר. יתכן כי המיקוד של הבקרים באירוע ממזרח הסיט אותם מהמטרה ממערב.
בצה"ל מספרים כי היכולת להוציא את מבצע "יד ארוכה", לתקוף בנמל חודדה בתימן, היה מהיר. מרחק הטיסה הארוך היה האתגר והיכולות שהפגין חיל האוויר, הכולל יכולות התדלוק של מספר גדול במיוחד של מטוסים, הן יכולות השמורים למעצמות צבאיות. במערך התקיפה פעלו לצד מטוסי ההפצצה F15 גם מטוסי האדיר F35 וכן מטוסי קרב להגנה על הכח מסוג F16. באוויר היו מטוסי תדלוק, מטוסי טייסת הנחשון הכוללים איסוף, חפ"ק אווירי, ובקרה אווירית מעופפת. לצד כל זה הופעלו מערכי חילוץ של יחידת 669 ומערכים נוספים.
בסך הכל הותקפו עשרים מטרות בנמל, כאשר שתי המטרות הראשונות היו העגורנים הענקיים המאפשרים פריקת אוניות מכולה. הפגיעה בהם ובמתקנים נוספים תגרום על פי הערכת צה"ל להשבתה מלאה של הנמל למשך מספר חודשים.
בכל מהלך הטיסה של המטוסים ליעד ובחזור היה תיאום מלא בין חיל האוויר לבין מפקדת חיל האוויר של פיקוד המרכז האמריקאי באזור, וזאת כדי למנוע תקריות של הזנקת מטוסים ממדינות כמו מצרים, ערב הסעודית, ירדן ואחרות לעבר מטוסי חיל האוויר.
בצה"ל אומרים כי משבר החימושים מול ארצות הברית נמצא לקראת סיום. וכי משם מגיעה והספקת חימושים. עוד מציינים כי יש לחיל האוויר מלאי חימושים שנשמר לאורך כל הלחימה, ברמה כזאת שתאפשר לו לנהל חזית צפונית מול חיזבאללה. בצה"ל מדגישים כי רמת הכוננות של מטוסי הקרב נשמרת 24 שעות ביממה, זאת למקרה שחיזבאללה ישנה את התוכניות שלו וינסה לבצע מתקפת פתע. בכל זמן נתון נמצאים עשרות מטוסי קרב מחומשים להזנקה מיידית ומהירה לתרחיש צפוני.
בצה"ל החלו לאחרונה בהליך הצטיידות של תותחי וולקן כדי להתמודד עם איום הכטב"מים של חיזבאללה. בעבר, בשנות השמונים והתשעים, הפעיל מערך ההגנה האווירית של חיל האוויר תותחי וולקן, אולם הם הוצאו משירות לפני כשני עשורים. בעקבות התמודדות מול הכטב"מים קצרי הטווח שמשגר חיזבאללה, החליטו בצה"ל להצטייד בדגם חדיש של התותח אשר יוצב באתרים אסטרטגיים וכן באזורים בגבול הצפון.