על רקע הפיגוע הבוקר (ראשון) סמוך לצומת תרקומיא, בו נרצחו שלושה שוטרים, עדי כרמי, בכיר לשעבר בשב"כ, שוחח עם אראל סג"ל ברדיו 103FM על המצב הביטחוני ביהודה ושומרון.

לאחר קריסת חמאס עזה - איראן שמה את הז'יטונים על איו"ש

כך הוא אמר: "אנחנו נמצאים במערכה, אבל היא סוג של מלחמה בטרור. אין ספק, שיש כרגע התעצמות של הטרור ביו"ש, ולכן אנחנו רואים שבוע שעבר שלושה מבצעים במקביל, תוך הפעלת כוח גם מהאוויר. צה"ל יוזם, תוקף ומשמיד תשתיות טרור, הורג מחבלים ומביא מבוקשים לחקירה, אבל רואים גם בצד השני מוטיבציה של צעירים, לאו דווקא של פעילי חמאס או ג'יהאד, ברמה המקומית, מתאגדים ויוצאים לעשות פיגועים. הבעיה כאן מתחלקת לשניים: מימון איראני שחודש ליו"ש והגבול הירדני, זה לא נכון שזו אוטוסטרדה, אבל כנראה שזולג אמל"ח פנימה".

כרמי המשיך: "כשאתה רוצה לבנות מכשול על הגבול הירדני, אתה צריך להשקיע בתשתיות וזה עניין של תקציב והחלטות ברמת קבינט וראש ממשלה, לבין ההתמודדות בשטח עם הטרור. אנחנו יודעים שקו התפר פרוץ ולא אטום, וזו בעיה נוספת ברמת המדינה. אני חושב שהמאמצים שצה"ל ושב"כ עושים היום הם מאמצים אדירים. מתחילת המלחמה בעזה סוכלו ביו"ש מעל אלף פיגועים. זה נתון שאומר שכמעט שלושה פיגועים מסוכלים ביום. אלה נתונים חסרי תקדים. אני לא מכיר כזו כמות של התרעות גם בתקופת חומת מגן".

"בחומת מגן לא היו לנו את הרשתות החברתיות והעברת הידע, את היכולת של האנשים ביו"ש לראות מה קורה. אנחנו לא רואים ברשות, ברמאללה, שכם וג'נין, איזשהו שינוי תרבותי מכונן, שגורם לנערים, לילדים בגני הילדים, לחשוב אחרת. עדיין, מחבל הוא מושא להערצה. ישראל צריכה לקבוע סדר עדיפויות. השאלה, איך מרגיעים את השטח? זו שאלה שהיא מעבר למגרש הלחימתי והמבצעי, וזה גם של ההנהגה. צריך לראות איך פועלים מאחורי הקלעים גם בתחום הזה. מדינת ישראל עומדת בפני התקפה משולבת", סיכם הבכיר לשעבר בשב"כ.

סייעה בהכנת הכתבה: מיכל קדוש, 103fm