פעילות מודיעינית של שירות הביטחון הכללי (שב"כ) הצליחה לסכל ניסיון התנקשות של ארגון חיזבאללה בבכיר לשעבר במערכת הביטחון הישראלית. במקביל, אירעה אתמול סדרת פיצוצים במכשירי הקשר של פעילי חיזבאללה, אשר הובילה לפציעתם של מאות אנשים. שלום בן חנן, בעבר בכיר בשב"כ, שיתף את תובנותיו בנושא ב-103FM.
"יכולותינו המתקדמות מאפשרות לנו, לכאורה על פי מקורות זרים, לבצע פעולות מהסוג שנצפה אתמול," ציין בן חנן, בהתייחסו לפיצוצי מכשירי הקשר. "ייתכן שיש קשר בין אירועי המטען והפיצוצים, ואפשר שעיתוי הפרסום אינו מקרי. אין ספק כי מלחמת הצללים בין חיזבאללה ואיראן לבין ישראל מתעצמת משני הצדדים, וייתכן שטרם ראינו את שיאה".
בתגובה לשאלה האם היה ראוי להסתפק בפעולה זו או להעצים את התגובה, השיב בן חנן: "הניתוח המקצועי מצביע על כך שזוהי שעת כושר מיטבית, במיוחד נוכח האנדרלמוסיה השוררת כעת. ניתן לשער כי זהו הזמן האופטימלי למהלומת פתיחה ולהתנעת מערכה בזירה הצפונית, אשר נראית כיום כמעט בלתי נמנעת. אף שאיני מודע למכלול השיקולים והאילוצים, דעתי היא כי זה היה המהלך הנכון".
בן חנן הוסיף: "לפי הערכתי, מדינת ישראל אמורה להיות מסוגלת, על סמך המידע הקיים, להתמודד בו-זמנית בשתי חזיתות מול שני ארגוני טרור. אני סבור כי עלינו להיות ערוכים לכך. אף שאיני מכיר את מלוא מערך השיקולים, אני מאמין כי היה אפשר לפתוח במערכה בצפון, אם אכן קיימת כוונה שכזו."
באשר לאירוע המטען, הסביר בן חנן: "חיזבאללה, בעיקר בשנים האחרונות, הגדיר את פעילותו בתוך גבולות ישראל כגיוס סייענים ופעילים לביצוע פעולות טרור. בגיבוי מימון ואמצעי לחימה איראניים, המטען מסוג 'כלימגור' הוא מטען צבאי תקני רב עוצמה, שמקורו באיראן. מטען זה הופיע לראשונה במלחמת לבנון הראשונה."
"אמצעי לחימה אלה מוחדרים לשטחי מדינת ישראל, לאזור יהודה ושומרון, ואף ללב ערינו. אנו עדים לתהליך של 'לבנוניזציה' או 'עזתיזציה' של אזורים נוספים, המתבסס על הון איראני רב, נתיבי הברחת אמצעי לחימה, גיוס פעילים, מימון ותמיכה, ובסופו של דבר על הנחיות המובילות למבצעים ממוקדים. בהשוואה בין שני האירועים מאתמול, ניכר כי גם חיזבאללה והאיראנים ניסו לבצע מבצע ממוקד ומדויק, בניסיון לפגוע באישיות בכירה - מהלך תעוזה שטרם נצפה מצדם," סיכם בן חנן.