מלחמת חרבות ברזל: משמרות המהפכה האיראניים איימו היום (שלישי) לפתוח במתקפות "מחץ" נוספות נגד ישראל בימים הקרובים. את המתקפות המדוברות הם כינו: "הפתעות שישראל לא ראתה מעולם".
שר החוץ של איראן, עבאס עראקצ'י, אמר במהלך פגישה עם שגרירים זרים: "אנו מדגישים את ההכרח לעשות מאמצים דיפלומטיים לעצור את התקיפות הישראליות".
כזכור, מאיר בן שבת, ראש מכון משגב לביטחון לאומי, לשעבר ראש המטה לביטחון לאומי, שוחח עם "מעריב" ברקע התקיפה הישראלית באיראן.
״התקיפה הישראלית מדודה ומאוזנת. היא פרמה את ההגנה האווירית, פגעה ביכולות יצור של הטילים הבליסטיים, וחשפה את פגיעותה של איראן מול ישראל, זאת מול יעדים שאינם מכניסים את ישראל לקונפליקט עם וושינגטון ובאופן שלא דוחק את איראן להיגרר לחילופי מהלומות ישירות עם ישראל". אמר בן שבת.
אל תשאירו את הילדים שלכם מאחור? לחצו כאן לשיעור ניסיון ללימודי אנגלית בשיטת AI
בן שבת מתאר: "ההתקפה הזו היא צעד נוסף בהידרדרות של איראן למסלול ההתנגשות הישירה, שממנו היא ביקשה להימנע כשאימצה את תפיסת הפעלתם של אירגוני חזית (פרוקסי). ההתקפה הזו פוקדת את איראן בזמן שזרועות התמנון שהיא בנתה נגדעות מול עיניה (או לפחות משלמות מחירים גבוהים מאוד)".
בנוסף, בעקבות דבריו של ג'יי.די. ואנס, המיועד לתפקיד סגן הנשיא של טראמפ, כי לא תמיד האינטרסים של ישראל וארה"ב יהיו חופפים והאינטרסים האמריקאים הם "לא לצאת למלחמה נגד איראן", שוחחנו עם ד"ר שי הר-צבי, מומחה לארה"ב וחוקר בכיר במכון למדיניות ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן, ולשעבר מנכ"ל בפועל של המשרד לנושאים אסטרטגיים, על המדיניות הצפויה מצד טראמפ כלפי איראן אם ייבחר לנשיא.
ד"ר שי הר-צבי הסביר, כי "ההתייחסות של ואנס לאיראן עומדת, לכאורה, בניגוד לגישה התקיפה שהציג טראמפ בשבועות האחרונים. בעקבות המתקפה האיראנית ב-1 באוקטובר, טראמפ טען כי ישראל צריכה לתקוף את מתקני הגרעין, ואף הטיח ביקורת על ההתנגדות שהביע הנשיא ביידן לכך".