חיל האוויר ואגף המודיעין יצרו במהלך המלחמה התארגנויות שאפשרו פעולות חזרתיות באיראן. הוקמה מחלקת איראן בחטיבת המחקר באגף המודיעין ומחלקת עומק בלהק מודיעין בחיל האוויר, בוצעו אימונים רבים לפעילות ארוכת טווח.
בפעילות חיל האוויר מול האיראנים השתתפו למעלה מ-100 כלי טיס, זאת במקביל להמשך פעילות של החיל בגזרות הלחימה בצפון ובדרום בדגש על הסיוע לתמרון.
צוין שמתחילת המלחמה שוגרו לעבר מדינת ישראל כ-1300 כטב"מים מכלל זירות המלחמה, רק 231 מתוכם פגעו בקרקע ואילו למעלה מ-80% יורטו.
מצה"ל מעדכנים באופן רשמי כי המענה ההתקפי באיראן כתגובה לשיגור טילי קרקע-קרקע לשטח ישראל כלל פגיעה במערך טילי הקרקע-אוויר האסטרטגי שמהווה פתיחה של חופש הפעולה האווירי. בנוסף בוצעה פגיעה בייצור טילי הקרקע-קרקע שתפקידה להסיר את האיום המיידי והעתידי על מדינת ישראל.
בנוסף, צוין שב-36 השעות הראשונות של פתיחת המהלך העצים בדרום לבנון ובבקאע כלל גריעת יכולות רחבות היקף של חיזבאללה: מעל 250 מטוסים השתתפו בתקיפות. כ-2,000 חימושים הוטלו בתקיפה של מעל 1,500 מטרות. בנוסף, בוצעו כ-1,000 תקיפות סיוע לתמרון בלבנון.
בוצעו גם מאמצים לטובת פירוק היחידה האווירית של חיזבאללה ומניעת עבודתה כיחיגה אורגנית יעילה. בין ההישגים נגד היחידה: סיכול מפקד היחידה, סיכול מפקד גזרת צפון הליטני ועוד כ-10% מפעילי היחידה של סוכלו או יצאו מכשירות. בנוסף, פגע צה"ל בכ-70% מהכטב״מים וב-54 עמדות אחסנה לכטב״ם. הושמדו 8 סדנאות הרכבה, 6 אתרי תת-קרקע ו-7 מחסני אמל״ח.