בתמורה לשוחד ששילמה חברת בינוי ופיתוח גדולה שזכתה במכרזי בינוי להקמת עשרות פרויקטים בתוך בסיסי צה"ל ומתקנים ביטחוניים, היא הצליחה באמצעות חברות בת וקבלני משנה, להעסיק פועלים שאינם מורשים חלקם אפילו שוהים בלתי חוקיים (שב"חים) וזאת כשהיועץ החיצוני שהעסיק משרד הביטחון לפיקוח על אותם אתרים תמיר מוניס, כך על פי החשד, התרשל בעבודתו הוא העלים עין וזאת כשהוא מודע לכך שמרבית העובדים, מחזיקים במסמכים מזויפים.
בחיפוש שבוצע הבוקר בביתו של בעלי החברה "מפלסי מחר" הזוכה נתפסו קרוב לשני מיליון ש"ח במזומן. במסגרת הפרשה נעצרו בשבוע שעבר חמישה חשודים פלסטינים תושבי הכפר יאטה שהיו אחראים על זיוף המסמכים והאישורים לטובת העסקת עובדים שאינם מורשים באותם פרויקטים הנאמדים במאות מיליוני ש"ח.
הבוקר פשטו החוקרים של היחידה הארצית למאבק בפשיעה כלכלית (יאל"כ) בלהב 433 במשטרה יחד עם חוקרי היחידה המרכזית (ימ"ר) ארזים בממונה על ביטחון מערכת הביטחון (מלמ"ב) במשרד הביטחון, נעצרו ארבעה חשודים נוספים בהם היועץ החיצוני הממונה מטעם משרד הביטחון, בעלי החברה "מפלסי מחר" הזוכה במכרז שעל פי החשד עמדה מאחורי עבירות השוחד והעסקת הבלתי מורשים ובהם שב"חים וכן יובל פינדו עובד החברה.
נציין כי מדובר בחקירה שהחלה לפני כשלושה חודשים בעקבות מידע שהתקבל במשטרה ובעטיו הוגשה תלונה רשמית המעלה חשד להעסקת עובדים שאינם מורשים במתקנים ביטחוניים ובבסיסי צה"ל. בעקבות חשיפת כשלים ופרצות בשלבי העסקת קבלנים במתקנים ביטחוניים הוקמה הימ"ר ארזים המשולבת בין חוקרי המלמ"ב וחוקרי היאל"כ בלהב 433 במשטרה ובמסגרת זו נפתחה חקירה סמויה שהובילה לממצאים חמורים.
חשוב להדגיש כי כבר בשלב הראשוני של החקירה ניצלו החוקרים את עובדת היותו של היועץ החיצוני בחופשה ואת מקומו באתרים פקדו חוקרי היאל"כ שערכו ביקורות באתרים ובפרויקטים השונים ובכל אחד מהם איתרו עובדים שאינם מורשים וכן שב"חים האסורים בכניסה לשטחי ישראל ובודאי לא יכולים לעבוד במתקנים ביטחוניים ובבסיסי צה"ל. ממצאים אלו חיזקו והעלו את החשד לפיו היועץ החיצוני, נכנע להצעות שוחד ובתמורה לסכומי כסף לא מבוטלים ככל הנראה, העלים עין וכשל בעבודתו.
אבירם קאו, ראש צוות החקירה ביאל"כ בלהב 433 במשטרה שניהל את הפרשה סיפר למעריב כי "חברת מפלסי מחר זכתה במכרז של משרד הביטחון בתחום הבינוי. בתמורה לזכייה היא אמורה היתה להעמיד פועלים בתנאי סיווג שנכתבו במכרז. הסיווג הזה גם לוקח זמן וגם עולה כסף. בנוסף התחייבה החברה הזוכה להעמיד כלי צמ"ה וכלי עבודה וכאן בעצם מתחילה השיטה. אותה חברה לא יכולה לעמוד באותם תנאים ומה היא עושה?! היא פונה לחברות בת ואלו מעמידות דמות פיקטיבית, אדם שהוא נעדר עבר פלילי הוא מקבל את הסיווג הנדרש ואת האישור להיכנס לאותם בסיסים. ברגע שמתקבל אותו אישור נעשית במיידי פנייה אל אותם זייפנים שיושבים בכפר יאטה, והחברה הזאת על אותה דמות שקיבלה את האישורים מדפיסה לפי דרישה 10-15 אישורים מקבילים".
עוד הוסיף, "מי שהיה אמור על המעשים החמורים בשטח הוא אותו מפקח שהועסק כיועץ חיצוני והיה אמור להסתובב בין הבסיסים ועליו היתה האחריות לערוך ביקורות ולבדוק אישורים. כאן בעצם נכנס עניין השוחד. מפלסי מחר משחדת את אותו יועץ מפקח כך על פי החשד וזאת כדי שלא יגיע לשטח או שיגיע ויעלים עין. איך אנחנו יודעים את זה בעצם? בעקבות פעילות שלנו בזמן שהיועץ שהה בחופשה. הממצאים שאספנו גיבשו את התשתית הראייתית כנגד היועץ והחברה מפלסי מחר. פשוט ניצלנו את הזמנים וביצענו ביקורות במקומו ובכל מקום שבו נגענו איתרנו פועלים שאינם מורשים".
נציין כי מדובר בחקירה שהחלה כסמויה וביום שני לפני שבוע הפכה לגלויה עת פשטו בלשי ימ"ר ארזים במלמ"ב ובלשי היאל"כ של להב 433, יחד עם בלשי היחידה לחקירת פשעים (יל"פ) יהודה במחוז ש"י וחיילי מרחב יהודה של צה"ל, על בתיהם של חמישה פלסטינים תושבי שטחים ונתפסו ראיות הקושרות את החשודים למערך זיוף המסמכים, נחשפו אמצעי זיוף אשר שימשו לזיוף תעודות שונות ובהן רישיונות רכב ורישיון להפעלת ציוד מכני הנדסי.
הבוקר כאמור בוצע מעצרם של ארבעה חשודים נוספים, החשודים הובאו למשרדי היחידה לפשיעה כלכלית בלהב 433 והיום הורה בית המשפט השלום על מעצרם של שלושה מהחשודים עד ליום חמישי הקרוב וחשוד נוסף עד למחר. חמישה חשודים שנעצר בשבוע שעבר, יובאו מחר לדיון בבית המשפט הצבאי יהודה במחנה עופר לדיון בבקשת המשטרה להארכת מעצרם. החקירה נמשכת.