גורם בכיר בפרלמנט הלבנוני אמר היום (שלישי) לעיתון "אל-אנבאא" הכווייתי כי בחירת נשיא חדש ללבנון תתאפשר רק אם שני המחנות היריבים - האופוזיציה והקואליציה - יוותרו על מועמדיהם ויסכימו על מועמד מוסכם שיזכה לתמיכת רוב הסיעות בפרלמנט ולגיבוי ערבי ובינלאומי.

לדברי הגורם, גם אם תיפסק המערכה הצבאית בין ישראל ללבנון, המשבר הפוליטי סביב בחירת הנשיא צפוי להימשך. הערכת הגורם הבכיר מגיעה על רקע המשבר הפוליטי המתמשך בלבנון, שנמצאת ללא נשיא מכהן מזה חודשים ארוכים. המשבר מעמיק את חוסר היציבות במדינה, שסובלת גם ממשבר כלכלי חמור ומהשפעות המלחמה בגבול הדרומי.

כזכור, נזק של כ-20 מיליארד דולר נגרם עד כה בלבנון כתוצאה מהלחימה מול ישראל, כך מעריכים גורמים בביירות. על פי נתונים שפורסמו היום (שלישי) בעיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט", צה"ל השמיד כ-29 כפרים ועיירות לאורך רצועה של 120 קילומטרים, מראס א-נקורה במערב ועד שבעא במזרח.

פעילות כוחות צה"ל בדרום לבנון (צילום :דובר צה"ל)

על פי מוחמד שמס א-דין, חוקר בחברה הבינלאומית למידע, כ-25 אלף יחידות דיור נהרסו באזור. המומחה הצבאי והאסטרטגי, חסן ג'וני, טוען כי "פיצוץ הכפרים והבתים בקו הקדמי הוא חלק מהאסטרטגיה הישראלית ליצירת אזור חיץ בעומק של 3 קילומטרים לאורך הגבול הלבנוני-ישראלי".

בתוך כך, בסוריה דווח על חיסול שני פעילי חיזבאללה ופציעתם הקשה של חמישה נוספים בתקיפה ישראלית במחוז דמשק. על פי "המרכז הסורי לזכויות אדם", התקיפה בוצעה באזור החקלאי של העיירה נג'הא, דרומית לאזור א-סיידה זיינב. לפי הדיווח, השטח שהותקף שימש בעבר את משמרות המהפכה האיראניים וחיזבאללה.