בתחילת החודש, לוחמי שייטת 13 ביצעו פעולה מיוחדת בעיירה ביתרון שבצפון לבנון, במהלכה נעצר פעיל בכיר בחיזבאללה המוגדר כבעל ידע מקצועי משמעותי. בעוד גורמים המזוהים עם חיזבאללה ניסו להתנער מהאירוע והכחישו כל קשר בין העצור לארגון - עיתון אל-אחבר המזוהה עם חיזבאללה, ממשיך לחפש אשמים.
על פי דיווחים בתקשורת הערבית, הבכיר שנלכד זוהה כעמאד אמהז. "מפקדת הצבא הלבנוני היא היחידה שסיימה את חקירתה באשר לאירוע החטיפה", אך נמנעה ממסירת פרטים כלשהם אודות המבצע - לא לגבי נקודת היציאה של כוחות צה"ל, לא לגבי מיקום עגינת ספינת הקרב, ולא לגבי האזרח שנלכד או אפשרות של סיוע מקומי לכניסת הכוח ליבשה, וגם לא לגבי תפקיד כוח יוניפי"ל באירוע. דיווח העיתון הלבנוני.
"מפקדת הצבא הסתפקה בשליחת מכתב לראש הממשלה והשרים הרלוונטיים", בו המליצה להגיש תלונה לגורמים הבינלאומיים בטענה כי האירוע מהווה "הפרה של הריבונות וההחלטות הבינלאומיות". עד כה ממשיכה המפקדה לשמור על שתיקה, למרות שמפקד הצבא, גנרל ג'וזף עון, נשאל שאלות רבות מצד גורמים פוליטיים. הנושא היה מרכזי בפגישתו עם יו"ר הפרלמנט נביה ברי, שחזר על שאלותיו מספר פעמים, אך קיבל תשובה אחת בלבד ממפקד הצבא - החקירה נמצאת בידי מחלקת המודיעין של כוחות הביטחון הפנימי.
עם זאת, שתיקתו הבלתי מובנת של עון אינה מסתירה את המידע שהושג בחלק מהחקירות, נכתב בעיתון. בכלל זה העובדה כי "אמהז נעצר בעבר למשך 4 שעות בלונדון, כאשר הרשויות הבריטיות טענו כי המעצר בוצע בשל דמיון שמות בינו לבין אדם החשוד בסחר בסמים".
בניסיון לפטור את הצד הגרמני מאחריות לאירוע, הדליפה מפקדת יוניפי"ל כי בהתאם למערכת המשמרות בים, הקצין התורן וקבוצתו בליל הפשיטה היו מהכוח הטורקי המשתתף בכוחות הבינלאומיים עם 97 חיילים. משמרת זו החלה 72 שעות לפני ביצוע המבצע ונמשכה 24 שעות לאחריו. המפקדה הדגישה כי צבא לבנון מקבל עדכונים שעתיים על תוצאות פעילות המכ"ם של יוניפי"ל.
מקורות המעורבים בחקירה ציינו כי נוכחות צבא לבנון בערוץ התקשורת היא עניין שגרתי, וכי לצבא לבנון יש זכות לבקש שליטה על המכ"מים. הם הדגישו כי אין בכך כוונה להאשים את צבא בלבנון בידיעה מוקדמת על פרטי המבצע, אך "אם יש בידיו מידע שהתגלה באמצעות המכ"מים, עליו להעבירו לצוותי החקירה".