דובר משרד החוץ האמריקני, מתיו מילר, אמר בתדרוך לעיתונאים כי מאמצי התיווך של ארה"ב בין ישראל ללבנון ממשיכים להניב התקדמות לקראת פתרון, והוסיף כי "עסקה היא אפשרית והיא אינטרס של כל הצדדים". מילר ציין כי המתווך האמריקאי, עמוס הוכשטיין, הגיע אתמול (רביעי) לביירות בניסיון אחרון להשגת הסכם. לאחר פגישה בת שעתיים עם יו"ר הפרלמנט הלבנוני, נביה ברי, המריא הוכשטיין לישראל, שם צפוי להיפגש עם מקביליו בממשלת ישראל.
לפי דיווחים בערוץ MTV הלבנוני, לאחר הפגישה, הוכשטיין הצהיר כי "הפתרון קרוב" ומצא את הדרך לעדכון הישראלים על התקדמות משמעותית. העיתון הלבנוני אל אח'באר, המזוהה עם חיזבאללה, דיווח כי קרוב ל-80 אחוזים מההסכם כבר הושלמו, ושתיאום הפסקת האש קרוב להשלמה.
הוכשטיין צפוי להמשיך במגעים עם הצד הישראלי בשעות הקרובות כדי להשלימם ולהביא להסכם שיביא להפסקת אש יציבה בין הצדדים.
סוגיית הגבול מסתמנת כמכשול המרכזי במשא ומתן. על פי דיווחים לבנוניים, ישראל מבקשת לקבע את המצב הקיים לאורך הקו הכחול כגבול קבע, בעוד לבנון מביעה התנגדות נחרצת למהלך. מקורות בביירות מדווחים על "שתיקה מוחלטת" בנוגע לפרטי המחלוקת, כשברקע עומדות 13 נקודות שנויות במחלוקת הנזכרות בהחלטה 1701.
נקודת מחלוקת משמעותית נוספת נוגעת להקמת מנגנון פיקוח בינלאומי. לפי ערוץ סקיי ניוז בערבית, ארה"ב דורשת פריסה נרחבת של הצבא הלבנוני לאורך הגבול, בניגוד למצב הנוכחי בו קיימות רק נקודות תצפית בודדות. כמו כן, מתגבשת הסכמה על הקמת ועדת פיקוח בהשתתפות נציגים אמריקאים, צרפתים, לבנונים וישראלים לצד כוח האו"ם. בסעיף ההגנה העצמית הושגה התקדמות משמעותית: הניסוח החדש קובע כי לכל צד זכות להגנה עצמית במקרה של תקיפה, כאשר ארה"ב תערוב לכך שישראל לא תבצע מתקפות מנע.
מאוחר יותר נכתב בסקיי ניוז בערבית כי מקורות לבנוניים מסרו: "דירשה לאימוץ הגבולות הבינלאומיים שאושרו מאז 1923 והסכם הפסקת נשק בין לבנון לישראל. לבנון דרשה שסמכויות הוועדה המפקחת על יישום החלטה 1701 יישארו כפי שהיו בעבר". עוד הוסיפו המקורות: "אין תירוץ לישראלים לדחות את הסכם הפסקת האש. חוששים שישראל תעתיק את מה שקורה בעזה ותעשה מניפולציות על המשא ומתן".
המקורות הלבנוניים טענו: "לבנון מילאה את חובתה במסגרת השמירה על החלטה 1701 ושמירה על הריבונות במהלך המשא ומתן".
בצד הלבנוני, חיזבאללה שומר על שתיקה ודוחה הצהרות פומביות. סגן ראש המועצה המדינית של הארגון, מחמוד קמאטי, הצהיר בערוץ אל-ג'זירה כי הארגון אינו מעורב במשא ומתן המדיני וקרא לזהירות נוכח "ניסיון העבר עם ישראל". מנגד, ראש הממשלה בנימין נתניהו נמנע מהתבטאויות פומביות, והמערכת הביטחונית שומרת אף היא על שתיקה. ערוץ 12 דיווח כי האמריקאים מפגינים רצינות רבה בקידום ההסכם, אך בישראל קיים ספק לגבי נכונות חיזבאללה לקבל את התנאים הישראליים.
גורם מדיני בכיר דיווח לעיתון הלבנוני א-דיאר כי בממשל האמריקאי שוררת אווירה אופטימית. במשרד החוץ האמריקאי מעריכים כי קיים סיכוי ממשי להשגת הפסקת אש בחזית הלבנונית, וזאת ללא תלות בהתקדמות המגעים בנוגע למלחמה בעזה. על פי הגורם, עצם הגעתו של הוכשטיין לביירות, חמישה ימים בלבד לאחר שהשגרירה האמריקאית ליסה ג'ונסון העבירה ליו"ר הפרלמנט הלבנוני את ההצעה, מעידה על סיכויים גבוהים להצלחת המהלך.
בתוך כך, התקשורת האמריקאית מדווחת כי ההצעה האחרונה זוכה לתמיכה רחבה הן מממשל ביידן והן מהנשיא הנבחר טראמפ. על פי הדיווחים, טראמפ העביר מסרים ברורים התומכים בהמשך מאמצי התיווך של הוכשטיין, ומעודד את השלמת המהלך עוד לפני השבעתו. יתרה מכך, טראמפ הביע תקווה להגיע להסכם תוך שבועיים.