"המבצע הישראלי הצליח מעבר לציפיות הגורמים האמריקאים. ישראל פגעה משמעותית ביכולת של חיזבאללה לתקוף עמוק בתוך המדינה והחלישה באופן ניכר את ההנהגה הפוליטית והצבאית שלו", כך נכתב במאמר שפורסם הלילה (בין רביעי לחמישי).
אך לפי אותם גורמים אמריקאים, ישראל נכשלה בחיסול תשתיות הרקטות לטווח קצר של חיזבאללה. כל עוד ירי הרקטות נמשך, המבצע של ישראל אינו מצליח להשיג אחת ממטרותיו העיקריות - אבטחת צפון המדינה, כך שעשרות אלפי תושבים יוכלו לחזור לבתיהם באזור.
חיזבאללה שומר על היכולת לירות 100 טילים או רקטות ביום לצפון ישראל. התחמושת קצרת הטווח קלה להסתרה וקשה לאיתור. "חיסולה ידרוש מישראל להרחיב משמעותית את הפעילות הצבאית שלה ולגיוס באופן נרחב יותר של כוחות המילואים", נכתב ב"טיימס".
יתר על כן, לפי גורמים אמריקאים, חיזבאללה עדיין לא פרס במלואם בין 20,000 ל-40,000 לוחמים, מה שמעלה חששות שהארגון מתכנן לנהל מערכה גרילה ארוכת טווח נגד כוחות ישראליים, במיוחד בדרום לבנון.
"הפעולות הצבאיות הישראליות פגעו משמעותית ביכולות הצבאיות של חיזבאללה", אמר ברט הולמגרן, המנהל בפועל של המרכז הלאומי ללוחמה בטרור, בנאום בשבוע שעבר. "אבל כוחות הקרקע בדרום נשארו די שלמים".
בהינתן מציאות זו, סוכנויות המודיעין האמריקאיות העריכו שהסכם הפסקת אש נשאר הסיכוי הטוב ביותר להחזרת ישראלים לבתיהם ליד גבול לבנון, אמרו גורמים.
חיזבאללה, בעזרת איראן, בנה את רוב המערך הרקטי שלו במשך שלושה עשורים. הוערך שמלאי מכיל בין 120,000 ל-200,000 רקטות. עם תחילת התמרון הקרקעי בספטמבר, מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה ביקש מאיראן וסוריה למלא מחדש את המאגר, אמרו גורמים ישראלים וגורם אמריקאי ל"טיימס". זה תרם להחלטת ישראל לחסל את נסראללה בסוף ספטמבר.
תקיפות האוויר של ישראל השמידו 60 עד 70 אחוז מיכולות הכטב"מים של חיזבאללה, אמר גורם צבאי בכיר ל"טיימס", והוסיף שהארגון משגר קבוצות קטנות של שלושה או ארבעה כלים בכל פעם, במקום 40 או 50 כפי שתכננה.