שירות הביטחון הכללי (שב"כ) חשף קמפיין פישינג רחב היקף שביצעו גורמים איראניים נגד אזרחים ישראלים, בהם גם אישים בכירים במערכת הביטחון, פוליטיקאים, אנשי אקדמיה, תקשורת ועיתונאים. במסגרת הקמפיין, שנמשך בחודשים האחרונים, זוהו כ-200 ניסיונות תקיפה סייבר שמטרתן הייתה להשיג גישה למכשירים ומחשבים של הישראלים.

האיראנים ניסו להשיג מידע אישי רגיש, כמו כתובות מגורים, קשרים אישיים ומיקומים בהם שוהים האישים הישראלים באופן קבוע. מידע זה היה אמור לשמש את גורמים איראניים לביצוע פיגועים, כולל ניסיונות התנקשות באמצעות חוליות ישראליות שגויסו על ידי האיראנים.

במהלך הפעילות, שב"כ ומשרד הביטחון סיכלו 9 ניסיונות של ישראלים גויסים לבצע משימות טרור בשטח ישראל. את ניסיונות הפישינג האיראנים ביצעו באמצעות פלטפורמות כמו ווטסאפ, טלגרם ודוא"ל, תוך בניית סיפור כיסוי אישי לכל יעד תקיפה.

דוגמא לניסיון תקיפה בה פונה לכאורה יוסי פוקס, מזכיר הממשלה, לאזרח ישראלי לטובת תיאום שיחה (צילום: צילום מסך)
דוגמא לניסיון תקיפה בה פונה לכאורה יוסי פוקס, מזכיר הממשלה, לאזרח ישראלי לטובת תיאום שיחה (צילום: צילום מסך)

שב"כ ציין כי במקרים אלו, התוקפים ניסו להחדרת אפליקציות זדוניות או להוביל את הקורבנות לאתרים מתחזים, במטרה לגנוב את פרטי ההתחברות לחשבונות הדוא"ל האישיים והארגוניים. עם זיהוי הקמפיין, השירותים האחראיים החלו לעדכן את האזרחים הרלוונטיים ולספק להם הדרכות להתנהלות בטוחה ברשת.

גורם בשב"כ הדגיש כי מדובר באיום משמעותי במערכה הביטחונית של ישראל מול איראן, שמטרתו בהתקפות הסייבר היא לבצע פיגועים, ומאחר והתקפות מסוג זה ניתנות למניעה, יש חשיבות עליונה לנקוט זהירות ולהגביר את המודעות למען מניעתן.