האסירים הביטחוניים המשתייכים לחמאס פתחו הבוקר (ראשון) בשביתת רעב בבתי הכלא בישראל. מוקדם יותר אמרו בשב"ס כי "אם ואכן שביתה כזאת תפרוץ, להערכתנו היא תפרוץ באופן הדרגתי, כאשר בכל פעם קבוצה אחרת של אסירים ביטחוניים תיכנס למעגל השביתה ותחליף קבוצה אחרת, שקדמה לה", אומרים גורמים בשב"ס ומציינים כי הם ערוכים במישור המודיעיני והמבצעי.
עוד הוסיף הגורם: "נדע להכיל כל התארגנות של האסירים הביטחוניים, כל פעילות שלהם, וכפי שציינו בעבר - יש לנו גם צוותים רפואיים שייתנו מענה במקרה הצורך. נפעיל את הסנקציות המוכרות, לרבות ענישה מיידית של מובילי המחאה והאסירים המשתתפים בה, נתגבר כוחות במידת הצורך כדי למנוע הסלמה. בעצם נגיב לכל תרחיש במלוא החומרה והנחישות כדי להבהיר כי הריבונות בבתי הסוהר, גם הביטחוניים, נתונה בידי שב"ס ולא בידי שום גורם אחר".
כזכור, ועד האסירים והמשוחררים הפלסטינים הודיע אתמול כי החל מהיום בבוקר תחל קבוצה ראשונה של אסירים ביטחוניים בשביתת רעב, שתימשך כשבוע ימים. על פי ההודעה, אם בתום השבוע לא ייענו דרישותיהם, ביניהם הקלת תנאי הכליאה והסרת המיסוך הסלולרי מבתי הכלא שבהם הוא הותקן, יפסיקו האסירים גם לשתות מים. המשבר פרץ לאחר התקנה, בחלק מבתי הסוהר בשב"ס, של המיסוך הסלולרי - שמשבש את הקליטה הסלולרית בין כותלי הכלא, ונועד למנוע מהאסירים הביטחוניים להשתמש בטלפונים ניידים.
השר לביטחון הפנים, גלעד ארדן (הליכוד) התייחס באירוע "שבתרבות" בכפר סבא לשביתה הצפויה ואמר: "גם לפני שנתיים, כשברגותי הוביל שביתת רעב המונית, הכי ארוכה אי פעם, הם לא הצליחו להדליק את השטח ולגרום להפגנות המוניות. כרגע, ההיערכות שלנו היא לתגבר בתוך הכלא רופאים ופרמדיקים, כדי שלא יהיה צורך לפנות את האסירים שובתי הרעב, וכדי שכמה שפחות ייצאו ויציפו בתי חולים אזרחיים. בכל מקרה, אנו מקווים שהם יישברו לפני כן".
בתוך כך ממשיך מנהיג חמאס ברצועת עזה, יחיא סנוואר, לאיים על ישראל. בפגישה שלו עם נציגי ארגונים אזרחיים והכוחות הלאומיים ברצועה אתמול, אמר סנוואר כי ישראל תיאלץ במלחמה הבאה מול חמאס לפנות את אזרחיה גם מתל אביב. "האצבע שלנו על ההדק. ההתנגדות חזקה היום עשרות מונים מאשר הייתה בצוק איתן", אמר סנוואר. "אם תהיה מלחמה נוספת, ישראל תפנה לא רק את אזרחיה בעוטף עזה, אלא גם באשדוד, בנגב, באשקלון ובתל אביב. תרשמו את ההבטחה הזו לפניכם".
מנהיג חמאס הודה למצרים על מאמציה בהקלה על המצור, וכן לוועד הלאומי לצעדות השיבה, בראשות חאלד אל־באטש, על הארגון של הצעדות שנמשכו גם בסוף השבוע. "צעדות אלה שמו את המצור על רצועת עזה באג'נדה העולמית", אמר. סנוואר גם התייחס להסכם הרגיעה, ודחה פרסומים בעבר על פגישה, כביכול, של ראש השב"כ נדב ארגמן עם בכירי חמאס בקהיר, מבלי להתייחס ספציפית לדיווח. "לא שולם מחיר ואין להסכם הרגיעה עם הכיבוש שום היבט פוליטי, כולל עסקת אסירים או פגיעה בנשק ההתנגדות", אמר. "היו לנו קווים אדומים, החשוב בהם הוא שלא נפגשים פנים מול פנים עם האויב, אלא באמצעות מתווכים בלבד".