למרות הכרזות ראש הממשלה בנימין נתניהו שלפיהן הוא יחל לקדם את סיפוח השטחים מחודש יולי, ועל רקע העובדה שהנושא נמצא על סדר היום המדיני זה חודשים רבים - צה"ל לא קיבל עד עכשיו דרישה להכנת נייר עמדה או מסמך בנושא העוסק במשמעויות בשטח לפעולות הנדרשות על מנת לספח שטחים.
זאת ועוד, עד כה לא התקיימו בנושא דיונים משמעותיים בין הדרג המדיני לדרג הצבאי. למעשה, צה"ל לא קיבל לוחות זמנים, שרטוטים, מפות ותרגום ברור לכוונת הדרג המדיני בעניין סיפוח שטחים. האם, למשל, מדובר רק בבקעת הירדן, או שגם בשטחים נוספים ביהודה ושומרון, בהתאם לתוכנית "עסקת המאה" של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שבמערכת הביטחון סבורים כי יש בה נקודות תורפה משמעותיות מבחינה ביטחונית.
יש לציין כי השיח בין בכירי צה"ל וצבא ירדן ממשיך להיות טוב, אך האחרונים הביעו לא פעם דאגה נוכח תוכניות הסיפוח. בצה"ל הבטיחו לירדנים להמשיך לעדכן אותם בנושא.
צה"ל אומנם החל בחודשים האחרונים בתהליכי תכנון והפקת משמעויות בשטח להחלת ריבונות על שטחים בבקעה וביהודה ושומרון, אבל הוא עושה זאת באופן כללי ועצמאי, מבלי שקיבל הנחיות שונות בנושא זה או לוח זמנים להצגת תוכניות. מי שמרכז את הנושא בצה"ל הוא ראש אגף התכנון, האלוף אמיר אבולעפיה, אבל גם בעבודת המטה הזו נשארו הרבה מאוד שאלות פתוחות, מאחר שכאמור הדרג המדיני לא הבהיר לצבא את כוונותיו בנושא.
לאור הפסקת התיאום בין צה"ל ומנגנוני הביטחון הפלסטיניים והמתיחות שעלתה בשטח, בצה"ל נערכים גם לאפשרות של הסלמה בשטח ברמות שונות. וההערכה היא שהפוטנציאל להסלמה ביהודה ושומרון גבוה יותר מבשנים החולפות, ולכן מאיץ צה"ל את הכנותיו, בעיקר ברמת התוכניות והאימונים - גם לנוכח אפשרות כזו. לאחר שבשנים האחרונות צה"ל זיהה את האיום המרכזי להתלקחות ברצועת עזה או בגבול הצפוני, עיקר תשומת הלב של הצבא מופנה כרגע ליהודה ושומרון. עם סיומם של חודש הרמדאן וחג עיד אל־פיטר, בצה"ל רואים בימים הקרובים מבחן להערכת המגמות בשטח.