ניסוי מוצלח במערכת המתקדמת: סמוך לשעה חצות אתמול, נערך ניסוי יירוט מוצלח במערת הנשק "חץ 2", פיתוח של מנהלת חומה במפא"ת (המינהל למחקר, פיתוח אמל"ח ותשתית טכנולוגית) במשרד הביטחון, לצד הסוכנות האמריקאית להגנה מפני טילים (MDA) וחיל האוויר הישראלי. אגף דוברות והסברה במשרד הביטחון פרסם היום (חמישי) את תיעוד הניסוי המוצלח.
הניסוי בוצע משדה ניסויים במרכז הארץ בהובלת התעשייה האווירית. כאמור, במהלך הניסוי יירטה בהצלחה מערכת הנשק טיל מטרה המדמה טיל קרקע-קרקע ארוך טווח בעל ראש נפץ קרבי.
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר כי ״אני מברך את מערכת הביטחון והתעשיות הביטחוניות על עוד ניסוי מוצלח במערכת הנשק 'חץ 2'. הוכחנו שוב שמדינת ישראל מחזיקה בידיה יכולות הגנה והתקפה מהחזקות והמתקדמות בעולם. אני מבקש להביע הערכה עמוקה לבת בריתנו ארה״ב, על קידום משותף של ביטחוננו. ידעו אויבינו ומבקשי רעתנו כי מדינת ישראל ערוכה נגד כל איום".
שר הביטחון בני גנץ שעודכן על הצלחת הניסוי אמר: "ישראל עומדת מול אתגרים רחוקים וקרובים והסיירת הטכנולוגית שלנו, בהובלת מפא"ת, התעשייה האווירית והתעשיות הביטחוניות, מבטיחה שנהיה תמיד צעד אחד לפני אויבינו ונגן על השמיים של מדינת ישראל מפני כל איום. הניסוי המשותף עם ארה"ב, מבטא את הידידות והשותפות בין המדינות ואת המחויבות העמוקה של ארה"ב לביטחונם של אזרחי ישראל. נמשיך לפעול יחד לביצור יכולות מערכת הביטחון באוויר, בים, ביבשה ובמרחב הקיברנטי".
במסגרת הניסוי הוכחה יכולתה של מערכת הנשק הישראלית, המצויה כיום בשירות מבצעי בחיל האוויר, להתמודד ביעילות עם איומים קיימים ועתידיים על מדינת ישראל. את היירוט ביצעו לוחמי מערך ההגנה האווירית של חיל האוויר, יחד עם מהנדסי התעשיות המפתחות. בניסוי השתתפו כלל מערכות ההגנה מטילים, כחלק מהיערכות ומוכנות המערך המבצעי.
הניסוי המוצלח במיירט מצטרף לסדרת ניסויים מוצלחת במערכת הנשק "חץ 3" שביצעו משרד הביטחון וה-MDA האמריקאי באלסקה בשנה שעברה. שתי המערכות הוכיחו יכולת גבוהה. השילוב בין מערכות החץ מחזק ומרחיב את יכולות ההגנה של מדינת ישראל נגד איומים קיימים ועתידיים בזירה.
מספר גורמים מעורבים בפיתוח
בניסוי השתתפו נציגי ה-MDA האמריקני והתעשיות המעורבות בפיתוח מערכת הנשק. התעשייה האווירית היא הקבלן הראשי לפיתוח מערכת הנשק באמצעות מפעל "מל"מ" וחברת אלתא, האחראית על פיתוח וייצור מערך גילוי המכ"ם. חברת אלביט מערכות אחראית על פיתוח מערכת ניהול הירי. "תומר", החברה הממשלתית למערכות הנעה רקטית, אחראית על פיתוח וייצור מנועי החץ. חברת רפאל אחראית על פיתוח וייצור טיל המטרה ועל חלקים נוספים ממערכת הנשק חץ. חברת בואינג שותפה לתעשייה האווירית בייצור המערכת.