לאחר חמש שנות מאבק וכשהוא על ערש דווי, הפך בית המשפט את החלטת משרד הביטחון והכיר בלוחם השריון אבינועם בוכריס שלקה בניוון שרירים - כנכה צה"ל.
לפני עשרה ימים הורדם בוכריס בן ה-29 על מנת להקל על סבלו. בני המשפחה נפרדו ממנו בשירה מהולה בכאב רב ודרשו מבית המשפט להכריע בסוגיה בעודו בחיים. הבוקר פרסם שופט בית משפט השלום בתל אביב, רמי כהן, את החלטתו לפיה הערעור נגד משרד הביטחון התקבל ולפיכך יוכר בוכריס כנכה צה"ל.
בוכריס התגייס לצה"ל במרץ 2012 ושירת בחטיבה 188 בחיל השריון. במבצע "צוק איתן" הוביל לוחמים כנהג טנק ואף קיבל אות הצטיינות לאחר שמנע פגיעת טיל נ"ט ובכך הציל אותו ואת חבריו. לקראת סוף שירותו סבל מתופעות כגון נפילות והתעלפויות, מה שהתברר לימים כמחלת ניוון שרירים (ALS) שפגעה באופן קשה בבריאותו. הוא רותק לכיסא גלגלים ואף איבד את יכולת הדיבור.
בני משפחתו דרשו ממשרד הביטחון להכיר בקשר בין המחלה לשירות הצבאי, שכן בוכריס התגייס לצה"ל בריא לחלוטין - אך נדחו על הסף. בערעור שהגישו באי כוחו, עו"ד אלי סבן ומורן שוחט, הוצגה חוות דעת הקושרת בין השירות הצבאי למחלה, ולפיה מתחים ולחצים כבדים ותחושת סיכון ממשי לחייו הם אלה שהביאו להתפרצותה.
במשרד הביטחון דרשו מבית המשפט לדחות את הערעור, אך כאמור זה התקבל. יצוין כי בוכריס הגיע לדיון בבית המשפט בשארית כוחותיו. השופט קיבל את עמדת באי כוחו לפיה המחלה נגרמה עקב השירות שהוכח כ"רווי מתח, פחדים או לחצים עד אימת מוות של ממש".
עורכי הדין סבן ושוחט מסרו: "החלטת בית המשפט הינה תקדימית, שכן לראשונה הוכר לוחם בפעילות מבצעית בניוון שרירים. החלטה זו עושה צדק עם אבינועם שהתגייס לצה"ל בריא לחלוטין והשתחרר כשהוא חולה מאוד ונמצא כעת על ערש דווי. על אגף השיקום היה לבחון את המקרה לגופו של עניין כבר לפני שנים, להכיר באבינועם, להעניק לו את הטיפול הראוי, ולא לגרור אותו להליך משפטי ארוך ומיותר".
"זאת בשורה בימים הקשים שלנו", אמרה עפרה בוכריס, אימו של אבינועם, "ההכרה הייתה חשובה לאבינועם שחרף נפשו לטובת המדינה, הוא נלחם עליה. צר לי שהמדינה לא לקחה אחריות עליו כל השנים והיינו צריכים להגיע לבית משפט. למרות שאבינועם מורדם, סיפרנו לו על ההחלטה בתקווה שזה יעניק לו את השקט לו היה זקוק כל השנים".
תגובת משרד הביטחון: "משרד הביטחון מייחל לרפואתו של אבינועם בוכריס. המשרד ילמד את פסק הדין ויפעל בהתאם.יודגש כי בקשתו של בוכריס להכרה בו נדחתה בזמנו על בסיס חוות דעת של נוירולוג בכיר, שלא מצא קשר סיבתי בין שירותו הצבאי למחלת הals שבה לקה לאחר שחרורו. עוד יודגש כי לאורך כל ההליכים קיבל ומקבל בוכריס טיפול רפואי במימון משרד הביטחון".