חדירה של טילי SA-5 לשטח ישראל היא לא אירוע מאוד חריג במהלך השנים האחרונות, מאחר שלא מעט טילים מהסוג הזה פספסו ומפספסים את מטוסי חיל האוויר במהלך פעילות מבצעית - וממשיכים במעופם לעתים למרחקים אדירים של יותר מ־300 ק"מ. הטיל הרוסי הישן אומנם אמור להשמיד את עצמו באוויר אם הוא לא פוגע במטרה שאליה נורה, אבל מאחר שמדובר בטיל ישן שככל הנראה גם מצב האחזקה שלו אינו מיטבי, היו בשנים האחרונות מעל עשרה מקרים שבהם הטיל המשיך במעופו וחדר לשטח האוויר של ישראל. לא כל המקרים ידועים והתפרסמו בתקשורת, אלא רק במקרים שבהם הופעלה התרעה, אזעקה או נפילה ברורה בשטחי ישראל.

במערכת הביטחון מעוניינים להמשיך לשמור על פרופיל נמוך ועמימות בכל הנוגע לתקיפות בסוריה. כך למשל היו בעבר גם אירועים של נפילות טילים בעומק הים התיכון ואף מול חופי קפריסין. רק בשנתיים האחרונות חדרו באירועים מוכרים והתפוצצו ארבעה טילים שנורו מסוריה לעבר מטוסי חיל האוויר.

אחד האירועים החריגים ביותר התרחש לפני פחות משנה באפריל 2021, כאשר אזעקה נשמעה באזור דימונה לאחר שטיל שנורה מסוריה התפוצץ בנגב. באירוע המדובר צה"ל כן הפעיל את מערכות ההגנה שפספסו את הטיל, אך בסופו של דבר לא גרם נזק במקום שנפל. מערכות ההגנה הישראליות הן בעלות יעילות מסוימת מול טילי הנ"מ, אך יש לזכור כי זה לא הייעוד שלהן ולא לכך תוכננו. לכן אחוזי ההצלחה ביירוט הטילים האלה נמוך משמעותית מהיכולת להגן מפני טילים בליסטיים או איומים אחרים. גם במקרה זה, לאחר שהטיל נורה, תקפו מטוסי חיל האוויר מטרות של צבא סוריה שאף דיווח על הרוגים בתקיפה.

לפני כחצי שנה התרחש אירוע נוסף דומה כאשר טיל נ"מ סורי התפוצץ באוויר מעל הים צפונית לתל אביב, ובשל גובה הפיצוץ ורדיוס פיזור הרסיסים חלקים של הטיל נמצאו בגינה ציבורית בשכונת כפר שלם בדרום תל אביב. על פי ההערכות, הטיל התפוצץ בגובה של מעל 60 ק"מ באוויר. גם במקרה זה תקף חיל האוויר בתגובה סוללות טילי נ"מ של הצבא הסורי.