הסכם היסטורי: ישראל ולבנון הגיעו היום (שלישי) להסכם בעניין הגבול הימי והמדינות בדרך לחתימה על ההסכם ההיסטורי. סביב ידיעה זו, שוחחו ענת דוידוב וגולן יוכפז ב-103FM עם חבר הכנסת ניר ברקת (הליכוד), אשר תקף בחריפות את העוסקים בנושא.

ישראל ולבנון אישרו את הסכם הגבול הימי; לפיד: "הישג היסטורי"

"לגופו של תהליך, אין תרחיש שבממשלת מעבר מקבלים אישור לעשות דבר כזה. כשהיינו בממשלת מעבר עיפרון אי אפשר היה להזיז מצד לצד. לממשלה הזו מותר הכל, זה בלתי מתקבל על הדעת", תקף חבר הכנסת בפתח השיחה. "נתניהו, כשהממשלה הייתה בראשותו, ארבעה הסכמי שלום בלי לוותר על שום דבר. מילימטר לא נתנו שטח של מדינת ישראל. נסראללה איים שהוא יפגע והנה, נעשה הסכם תחת איומים. איך זה נראה שנסראללה מרוצה מההסכם הזה? זאת כניעה אמיתית. ממשלה חלשה שמוכנה להיכנע. אין להם מנדט, אין להם סמכות לחתום על חוזה כזה, זו ממשלת מעבר".

עוד טען ברקת כי "חיזבאללה איים וכנראה נתנו לו משהו כי חיזבאללה מרוצה. אין דבר כזה ממשלת לבנון, יש נסראללה, הוא שולט בלבנון ביד רמה, כולם יודעים את זה. אני דבר אחד יודע - נסראללה, הטרוריסט, מרוצה שהוא סחט הסכם ממדינת ישראל. בעניין הזה אני מבין שיש פה הסכם. לממשלה בלי מנדט, הסכם שבא מתוך כניעה, זה פרוטקשן. זה לא הקטע של דולר או מיליארד דולר, מה שיש לנו עכשיו מונח על השולחן זה נשמע כמו הסכם כניעה לטרור".

באשר לכיצד נסראללה מסתכל על ישראל בעקבות ההסכם המתגבש, אמר: "אני חושב שהוא רואה ממשלה רופסת, שמוכנה לעשות ויתורים, וזו הסיבה לאיומים שלו. אני שומע מה נסראללה אומר, עכשיו הוא הפעיל לחץ, שם איומים על השולחן וכנראה זה עזר לו. 10 שנים הוא לא נהג ככה, הוא חיכה כנראה לממשלה רופסת. יש שיקולים מעבר לשיקולים שהם רק ביטחוניים, והממשלה, ראש הממשלה והקבינט הם אלה שצריכים לקבל את ההחלטה - האם אתה בא להסכם מתוך ויתורים או מתוך עוצמה?".

"לא עושים הסכם בתקופת מעבר כשלא מכירים אותו, שהצד השני, הטרוריסטים, מרוצים מההסכם", הכריז, והתייחס לאמירה כי הכסף לא יגיע לחיזבאללה: "יש לו ערבויות מחיזבאללה? הבנתי. מי ששולט בלבנון היום זה חיזבאללה ולכן כל מי שמנסה להסביר שהכסף לא יגיע לחיזבאללה זה לא נכון. עובדתית חיזבאללה שולט בלבנון ואם הוא מרוצה מההסכם הוא כנראה מבין שזו הזדמנות טובה מבחינתם".

בהמשך, התייחס חבר הכנסת לפיטורי הפעילים במערך השטח של מפלגת הליכוד: "אנחנו מפלגה גדולה, יש לנו שטח גדול, ולעתים תוך כדי קמפיין יש בקשות ודברים כאלה, זה מטופל על ידי נתניהו. אני יודע שנעשה את המקסימום, כל אחד מאיתנו עושה את המקסימום כדי להביא את האנשים לקלפי. זה היעד שלנו.

"נשמע שמשהו לא עובד שם", טענה דוידוב מנגד, ואילו ברקת סירב להסכים: "בכל קמפיין יש תהליכים פנימיים. אני נמצא בשטח, בסניפים, עוזר לפעילים, כמו חבריי בליכוד. כולנו באותו צד פה. אם יש לי ביקורת אני מעביר אותה למי שצריך אבל אני בעיקר מתעסק באיך אני עוזר לאנשים להביא אנשים שלא הצביעו בעבר. אני חושב שהקמפיין מתנהל בסדר. כשכל אחד יעשה את חלקו, בתוך הקמפיין, נגיע לשם. ברגע שנתמקד בעיקר, באלה שלא הצביעו לאחרונה, אנחנו מנצחים את המערכה הזו".

ח"כ מירי רגב תקפה גם היא בחריפות את ההסכם: "על מקדש הרק לא ביבי, עושים הסכם עם חיזבאללה, מעבירים כסף לאיראן, בממשלת מעבר ללא סמכות. ממשלה שחושבת שתקנה שקט באמצעות התרפסות לארגון הטרור חיזבאללה, את החשבון היקר ישלמו אזרחי ישראל".

יו"ר עוצמה יהודית, ח"כ איתמר בן גביר, מסר כי בכוונתו לעתור לבג"ץ נגד ההסכם: "מעבר לעובדה כי מדובר בהסכם כניעה מביש, מדובר בהסכם בלתי חוקי. חוק יסוד: משאל עם קובע כי העברת שטחים מריבונות המדינה לריבונות זרה חייבת לעבור במשאל עם, או באישור של 80 חברי כנסת. במצב הנוכחי, לפיד וגנץ מנסים לעשות מחטף, ולהעביר את ההסכם שכולל העברת שטחים ריבוניים מידי ישראל ללבנון בהחלטה של ממשלת מעבר ערב בחירות. אנחנו לא נאפשר למחטף הזה להתרחש - ונגיש עתירה דחופה לבית המשפט העליון בדרישה כי יעצור את ההסכם הבלתי חוקי באופן מיידי".

גם מועמד הליכוד לכנסת, דני דנון, תקף את ההסכם: "ההסכם המתגבש עם לבנון רע לישראל. החובבנות המדינית של לפיד תעלה לישראל ביוקר. חיזבאללה ישתמש במיליארדים מהגז כדי להתחמש בטילים ורקטות נגד אזרחי ישראל, ואיראן תתמקם מול ראש הנקרה ומול מאגרי הגז של ישראל. לממשלת המעבר החלשה והחובבנית הזאת אין מנדט לקבל החלטה מסוכנת כזאת במחשכים, ימים ספורים לפני הבחירות".

טרם ההודעה על ההסכם אמר השר לביטחון הפנים עמר בר-לב בכאן ב', כי "איראן מחזיקה בלבנון באמצעות חיזבאללה. אם ההסכם ייצא לפועל - משק האנרגיה של לבנון ישוחרר מאיראן". עוד טען, כי "לא התקפלנו בדרישה לבטל סעיף הקשור לחברת טוטאל".

 סייעה בעריכת הכתבה: שני רומנו, 103FM