בביקורו בישראל בשבוע שעבר, ביקש שר החוץ של ארצות הברית אנתוני בלינקן מראש הממשלה בנימין נתניהו ומהנשיא הפלסטיני אבו מאזן להסכים ל"עצירה זמנית" של הצעדים החד צדדיים לתקופה של מספר חודשים, בנסיון להרגיע את הרוחות ולהוריד את רמת המתיחות, וכמו כן לבלום את ההסלמה בגדה המערבית, כך דווח בוואלה!, שציטטו בכירים ישראלים ואמריקאים.
לפי הדיווח, הממשל האמריקאי מעוניין שאותה "עצירה זמנית" תימשך כמה חודשים ותכלול מהצד הישראלי דחיה של בניה בהתנחלויות בגדה המערבית, דחיה של הריסות בתי פלסטינים ודחיה של פינוי של פלסטינים מבתיהם בגדה המערבית ובמזרח ירושלים.
ממשל ביידן חושש כי ההסלמה הנוכחית בגדה המערבית עלולה להביא לאינתיפאדה שלישית ומנסה לגבש חבילה של "צעדים שליליים" ששני הצדדים יתחייבו לא לבצע, וכך יתרמו להורדת רמת המתיחות בשטח. לפי הדיווחים, העוזרת של בלינקן לענייני המזרח התיכון, ברברה ליף, נשארה בישראל אחרי עזיבתו של שר החוץ וקיימה שיחות המשך על אותן הבנות. עוד מסרו בכירים ישראלים ופלסטינים לוואלה! כי ליף נפגשה בין השאר עם היועץ לביטחון לאומי, צחי הנגבי, שמחזיק את התיק הפלסטיני בלשכת ראש הממשלה, ועם היועץ הבכיר של אבו מאזן, השר חוסיין אל-שיח'.
אם ישראל תנקוט בצעדים המתבקשים, הפלסטינים ישהו את כל המהלכים נגד ישראל במוסדות האו"ם ובפורומים בינלאומיים שונים, ויחדשו את התיאום הביטחוני עם ישראל שהוקפא לפני כשבועיים בעקבות פעולת צה"ל בג'נין. כך, לפי תכניתו של בלינקן.
בתגובה, לפי הדיווח, ישראל הבהירה לארה"ב כי היא מוכנה לנקוט בצעדים כדי להפחית בצורה משמעותית את הפעולות והצעדים להם מתנגדת ארה"ב, אך הבהירה כי לא תוכל לעצור אותן באופן מוחלט, במיוחד בכל הנוגע לבניה בהתנחלויות. לעומת זאת, הפלסטינים מצידם הבהירו כי הם מוכנים ל"לעצירה זמנית" כזו בתנאי שהיא תהיה הדדית.
במשרד החוץ האמריקאי ובלשכת ראש הממשלה נמנעו מלהגיב לדברי וואלה!. מלשכת הנשיא הפלסטיני לא נמסרה תגובה גם כן. ראש המל"ל צחי הנגבי מסר כי "כל החלטות הקבינט בעקבות הפיגועים בירושלים יבוצעו ככתבן וכלשונן".