הלחימה תימשך? עסקת החטופים נדחית; דיווח: צה"ל חיסל את בנו של בכיר בחיזבאללה
ההפוגה מתעכבת: ראש המלל טוען - "שחרור החטופים לא יתבצע לפני יום שישי", ישראל עדיין לא קיבלה את רשימת החטופים המשתחררים | דיווח: בלינקן יגיע בשבוע הבא לישראל | כל העדכונים
שידור חי מעזה
דיווח בלבנון: ישראל תקפה בדרום המדינה; בנו של יו״ר סיעת חיזבאללה חוסל
עיתונאים בלבנון המזוהים עם חיזבאללה דיווחו כי בנו של יו"ר סיעת חיזבאללה בפרלמנט, סראג' רעד, וחמישה פעילי חיזבאללה נוספים חוסלו בתקיפה ישראלית בכפר בית יאחון בדרום המדינה
עיתונאים בלבנון המזוהים עם חיזבאללה דיווחו הלילה (רביעי) כי בנו של יו"ר סיעת חיזבאללה בפרלמנט, סראג' רעד, חוסל, בתקיפה ישראלית בכפר בית יאחון בדרום לבנון.
ע"פ הדיווחים, סראג' רעד הוגדר כאחד מפעילי הארגון. כמו כן, ע"פ מקורות לבנוניים לא רשמיים, יחד איתו נהרג גם ח'ליל ג'ואד שחימי, מפקד בכיר בכוח רצ'ואן של חיזבאללה. בנוסף דווח גם על חיסולם של חמישה פעילים נוספים בשורות חיזבאללה באותה תקיפה.
משפחות החטופים לא עודכנו על עיכוב העסקה: "קיבלנו את ההודעה דרך התקשורת"
חן אביגדורי, ממשפחות החטופים בשבי החמאס, זעם על התנהלות הממשלה בעקבות עיכוב עסקת שחרור החטופים. בפוסט ברשת החברתית X, כתב: "ואחרי יום מורט עצבים במיוחד - קיבלנו את ההודעה דרך התקשורת. שוב. לא מבין מה הבעיה לעדכן קודם את המשפחות? גם ככה לא כיף לנו. דברו איתנו. אנחנו לא נושכים (בעיקר כי כבר אין לנו כח)".
בניגוד לפרסומים: ישראל לא קיבלה את רשימת החטופים המשתחררים
בניגוד לפרסומים, ישראל לא קיבלה את רשימת המשתחררים שהייתה אמורה לקבל עד השעה ארבע אחר הצהריים. העיכוב הוא לא טכני.
בפרסום שפרסם בן כספית בטוויטר, הוא הסביר: "יש עז חדשה שחמאס הכניס, מחפשים אותה. אם חמאס מחליט עכשיו לבזבז עוד זמן, נדמה שצריך לנתק מגע ולהוריד את חאן יונס. כנראה שהם מבינים רק כוח".
ראש המל"ל: שחרור החטופים - לא לפני יום שישי
ראש המל"ל צחי הנגבי הודיע הלילה כי המגעים לשחרור החטופים מתקדמים ונמשכים. בנוסף, הוא הבהיר: "תחילת השחרור תתבצע על פי ההסכם המקורי בין הצדדים, ולא לפני יום שישי".
בעקבות ירי מטחי טילים לישראל, עמותת נט״ל מתגברת את קו הסיוע: 1-800-363-363
- משרד החינוך פותח חדר מצב מיוחד ומעמיד קו סיוע רגשי לתלמידים, להורים ולאנשי החינוך. מספר הטלפון של קו הסיוע: 6552*, שלוחה 5 עמותת ער"ן מתגברת את קווי המוקדים בטלפון ובאינטרנט. לקבלת סיוע נפשי חייגו 1201 ובאתר ער"ן https://www.eran.org.il/ בצ'אט, וואטסאפ, פורום, מייל ומסרונים.
- מוקד צה"ל למידע על חטופים, חיילים ואזרחים: 1229*
משטרה - 100
מגן דוד אדום -101
מכבי אש - 102
מוקד חברת חשמל - 103
פיקוד העורף - 104
מוקד עירוני - 106\107
מוקד זק"א - 1220
מוקד איחוד הצלה - 1221
- משרד החינוך פותח חדר מצב מיוחד ומעמיד קו סיוע רגשי לתלמידים, להורים ולאנשי החינוך. מספר הטלפון של קו הסיוע: 6552*, שלוחה 5 עמותת ער"ן מתגברת את קווי המוקדים בטלפון ובאינטרנט. לקבלת סיוע נפשי חייגו 1201 ובאתר ער"ן https://www.eran.org.il/ בצ'אט, וואטסאפ, פורום, מייל ומסרונים.