"מבצע מגן וחץ": בזמן שכלי טיס של צה"ל ממשיכים לתקוף מטרות של הג'יהאד האסלאמי ברצועת עזה, כך נמשך גם ירי הרקטות לעבר שטח ישראל. אמש, הג'יהאד האסלאמי הגדיל את טווח הירי, ושיגר לראשונה, בסבב הנוכחי, רקטות לעבר העיר ת"א וגוש דן. בתוך כך, ברשתות הערביות פרסמו מידע על סוג הרקטה ששוגרה לעבר המרכז.
על פי המידע שפורסם, הרקטה היא M-302 מתוצרת סוריה, כשהגרסה הנמצאת בידי הג'יהאד האסלאמי היא בעלת טווח של עד 180 ק"מ. הרקטה שיוצרה על ידי "מרכז המחקר המדעי הסורי", הוברחה לרצועת עזה כבר בשנת 2009, ונמצאת בידי הזרוע הצבאית של הג'יהאד האסלאמי ושל החמאס. לטענת דיווחים ערביים, ארגוני הטרור ברצועה עשו בה שימוש מספר פעמים בעבר, במבצע 'עמוד ענן' ב-2012, מבצע 'צוק איתן' ב-2014, וב-2018.
אמש, מערכת "קלע דוד", המשמשת ליירוט רקטות לטווח בינוני וארוך, ביצעה יירוט ראשון מוצלח של רקטה שנורתה במטח לעבר גוש דן. מערכת "קלע דוד" משלימה את פעולתה של "כיפת ברזל". בעוד מערכת "כיפת ברזל" נועדה ליירוט טילים בטווח ירי קצר, מערכת "קלע דוד" מיירטת טילים בטווח בינוני וארוך. המערכת שפותחה ביוזמת שר הביטחון, עמיר פרץ ב-2006, אז הנחה את מנכ"ל משרדו להעניק תקציב לפרויקט, שמומן ברובו על ידי ארצות הברית. בהמשך, שר הביטחון אהוד ברק הורה על האצת הפיתוח, והמערכת נכנסה לשימוש מבצעי ב-2017.
המערכת פותחה במשותף על ידי רפא"ל וחברת רייטון האמריקאית וזכתה למימון חלקי נוסף של הממשל בוושינגטון. במקור אמורה הייתה "שרביט קסמים" ליירט רקטות שטווח מעופם בין 40 עד 300 קילומטר ולהוות שכבת הגנה שנייה בין כיפת ברזל (שטווח היירוט שלה הוגדל לשבעים ק"מ) לחץ, שמיועד ליירט טילים בליסטיים מחוץ לאטמוספירה.