על רקע המתיחות הביטחונית וחוסר היציבות הפוליטית בהקשרי הרפורמה המשפטית וההפגנות, עולה השאלה מה יעלה בגורל הזירה הלבנונית, המקפידה להסלים גם היא ברבות הזמן. פרופ' עוזי רבי, ראש מרכז משה דיין באוניברסיטת תל אביב, שוחח עם גדי נס בפתח התוכנית ברדיו צפון 104.5FM והביע את דעתו על הדברים.
המתיחות בגבול הצפון: "פעולה של חיזבאללה יכולה להביא להתרחבות הלחימה"
"ברור שהמציאות היא מאוד נפיצה, בשביל זה לא צריך מומחים", אמר בפתח דבריו. "יש לנו כל כך הרבה חוטים בשטח, שכל אחד מהם יכול להיות חוט מוליך למתיחות הולכת וגדלה. כשנסראללה נותן נאום כזה זה לא שצריך להיכנס למקלטים, אבל צריך לשאול אם יש כאן משהו אחר, האם הם מרימים את הרף כתוצאה מרצונם לדבר אל ציבור מבית. גם אנשי ההתנגדות כמו נסראללה עומדים כאן עם עיניים פעורות ופה פתוח לרווחה כשהם מסתכלים על מה שקורה בישראל".
עוד הוסיף, כי: "יש כאן תיאטרון שהם לא מכירים. זה מאבק של יהודים ביהודים, שנתפס מרחוק כמלחמת אזרחים. זה משהו שעושה רושם כאיום על עמוד השדרה של ישראל. ישראל צריכה דווקא כשהניסיונות האלה מונחים לפתחה, אתה חייב לשדר לצד השני שכוחך במותניך ושאין טעם שהוא ינסה שוב. לא לקחת ברצינות את המצב זה דבר שלא ייעשה. אני מכיר את התרחישים והתסריטים, וצריך לדבר על הכל. אבל גם צריך להבין שעם ארגון כמו חיזבאללה ואין מכת מנע כמו שישראל יודעת לעשות, יש כאן צבר שעלול להיות מאוד בעייתי, במיוחד כשמדברים על שחקנים כמו נסראללה. המציאות מורכבת. ישראל צריכה להיות יותר פרואקטיבית מעבר למילים".
"אם הדבר יצלח, ואני מאוד מקווה שכן, תהיה פה בשורה חשובה מאוד גם לישראל וגם למזרח התיכון", התייחס רבי להסכם המתגבש בין ארה"ב לסעודיה. "יש כאן הרבה מאוד מדינות ערביות שיש להן הרבה מאוד בעיות בהרבה תחומים, חלקן הגיעו למסקנה שישראל היא לא האויב. אנחנו רואים את זה בהסכמי אברהם, שהייתה פה פריצת דרך. אין ספק שיש כאן תועלת גדולה להרבה מאוד שחקנים. אם תבוא הספינה הכבדה, סעודיה, ותפתח את הדלת, זה שובר את השולחן. יש פה דבר מורכב. מתנהל במזרח התיכון כרגע משחק דיפלומטי־מדיני מורכב מאין כמותו. מאוד מעניין לראות כיצד הדברים יתפתחו".