ישראל חוותה את אחת השעות המאתגרות בהיסטוריה בשבת של ה-7 באוקטובר, אחת הקשות מאז קום המדינה. זהו זמן לאחדות ולחיזוק הדדי; הזמן לחשבון נפש יגיע לאחר המלחמה. עם זאת, אל לנו למנוע בשלב זה הפקת לקחים מהירים, על מנת לשפר את ניהול המשך המערכה והחזרת האמון של העם. 

מפקד אוגדת עזה לשעבר תוקף: "מה שקורה היום הוא תוצאת האיוולת של נתניהו"

אין ספק שהמתקפה הברברית של חמאס על אזרחים ישראלים היא חלק מהשאיפה של איראן להשמיד את ישראל, בתחילה על ידי משיכתה לעימות רב-חזיתי דרך גרורותיה בצפון, בדרום וברצועת עזה, תוך הפחתת הלחץ הבינלאומי בנוגע לתוכנית הגרעין שלה. חמאס ביצע את התקיפה שלו תוך שימוש באמצעים צבאיים מתקדמים, שחלקם מגיעים מאיראן, ממומנים מכסף איראני, ובהסתמך על ידע, תכנון והכשרה איראניים, בתמיכת ארגון הטרור חיזבאללה ואחרים.

פשעי המלחמה שביצע חמאס דומים למתקפה המתוכננת על פרל הארבור, וכשם שארצות הברית רדפה אחרי יפן, ובדיוק כפי שהיא הכריזה על בן לאדן ואל-קאעידה כאויבי המדינה אחרי 2001, כך ישראל תפעל נגד חמאס, מנהיגיו וכל המעורבים במסע הטרור, לא משנה כמה זמן זה ייקח. 

השאלה המרכזית כעת היא מה צריכים להיות הצעדים הבאים בעזה (כולל נושא האסירים), מה יקרה בצפון, ומה יעשו איראן וארה"ב.

בכל הנוגע לעזה, דרך הפעולה צריכה להיות "סוף מעשה במחשבה תחילה". יש לפעול כעת להשגת המטרות לאחר שמחבלי חמאס שברו את כל כללי המשחק. צה"ל יצטרך להיכנס קרקעית, ומצור ממושך לא יתאפשר בטווח הארוך, הן בשל הלחץ הבינלאומי וגם בגלל החטופים והנעדרים. אם יתקבל מידע מודיעיני כי הטבח בדרום תוכנן מראש על ידי איראן, על צה"ל לנסות להרגיע את הזירה הצפונית כדי לא להיגרר לסבב נוסף, ולפעול להשמדת חמאס בתוך הרצועה. עם זאת, יש לציין כי צה"ל יכול להתמודד עם יותר מחזית אחת בדרום, במיוחד עם ארה"ב תיקח אחריות בדרך ישירה או עקיפה באשר להתמודדות במערכה מול איראן. 

בסוף, אנחנו לא במערכה מול עזה אלא במלחמה כוללת, וכך מנצחים ללא מעצורים. עם ממשלת האחדות, החזית הדיפלומטית התחזקה, יש לנו צבא חזק שנחוש לתקן את הכישלון. זה לא יהיה קצר או קל, אבל אין לנו ברירה אחרת.

הכתב כיהן כממלא מקום ראש המטה לביטחון לאומי וכקצין בדרגת תת-אלוף