במשך שעות רבות נדמה היה כי הפעימה השנייה של שחרור החטופים לא תתקיים, לאחר שבחמאס האשימו את ישראל וטענו כי היא הפרה את ההסכם. במהלך השעות האלו, נערכו דיונים בקבינט יחד עם גורמי ביטחון נוספים, כשברקע התקבלו דיווחים על כך שמצרים השקיע מאמצים אינטנסיביים כדי להשלים את הפעימה השנייה עוד היום.
לאחר שעות של המתנה, כשהיה נדמה כי הפעימה השנייה לא תצא לפועל, ערוץ ערוץ אל-קאהרה אל-אחבאריה דיווח כי "מצרים הצליחה לסיים את המשבר והשלב השני יושלם כמתוכנן". זמן קצר לאחר מכן, נמסר מקהיר ש"המאמצים קרובים לתוצאות חיוביות", כשבמקביל בבית הלבן עדכנו כי "אנחנו עובדים מול מצרים, קטר וישראל על יישום העסקה".
בנקודה זו, נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, נכנס לתמונה. דוברת המועצה לביטחון לאומי של ארה"ב, אדריאן ווטסון, עדכנה כי הנשיא ביידן שוחח עם אמיר קטר ועם ראש ממשלת קטר, כחלק מהמאמצים של הממשל האמריקני לפתור את המחלוקות. גורמים בכירים בוושינגטון היו בקשר עם גורמים בישראל, קטרים ומצרים, ופקידים בבית הלבן קיבלו הודעה מקטר שהמחלוקת נפתרה, והצלב האדום יקבל את 13 החטופים הישראלים, בהם חמישה ילדים ושמונה נשים.
לאחר שהתקבל האישור כי הפעימה השנייה של שחרור החטופים משבי חמאס תצא לפועל, משרד החוץ בדוחא הצהיר: "מקווה שתוארך הפסקת האש לאחר שההסכם הנוכחי יפוג - וזה יוביל למו"מ מתקדם להודנה ארוכת טווח כדי לשים קץ לאלימות".