לאחר שאמש התבצעה הפעימה השנייה במסגרת עסקת החטופים עם חמאס, ישנו חשש כי גם בפעימה השלישית ינסה ארגון הטרור לבצע טרור פסיכולוגי ולעכב את ביצוע העסקה. על כך, פרופ' עוזי רבי, ראש מרכז משה דיין ללימודי המזרח התיכון ואפריקה באוניברסיטת תל אביב, אמר היום (ראשון) כי "אני מניח שלא אחדש כלום אם אומר שאנחנו מבינים היטב מי עומד בצד השני וזה מאוד טיפוסי לסנוואר. ישראל צריכה להיערך לדברים הללו".
בשיחה עם אודי סגל וענת דוידוב ב-103FM אמר: "יש בעסקה פרץ של רגשות חיוביים ושאלה מאוד גדולה אם ישראל יש אסטרטגיה בנושא החטופים. ברור לנו שזה הקלף האחרון שיש לסנוואר. זה לא בר השוואה לשום מצב. ההיקפים לא נתפסים, וסינוואר משתמש בקלף המיקוח הזה ללא פחות משרידותו שלו ושל הארגון שלו. כל הנבזיות והסדיזם של האיש מאופיין בו מנוקזים למשהו שראינו כמו אתמול. לדעתי זה דבר מתוכנן, שיכול להיות שהקטארים היו בחצי סוד שלו. סינוואר צריך את ההפוגה כאוויר לנשימה".
יש לך זמן פנוי? למה שלא תלמד/י אנגלית? לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
עוד הוסיף בהמשך דבריו, כי: "אני יודע שאנחנו אחרי שנים ארוכות של חוסר הבנה של הצד השני, אבל מאוד חשוב לדעת שגם ישראל במו"מ הזה צריכה להעביר את המסרים בצורה אחרת. כשסינוואר באמת חוצה קווים אדומים ומקובל על מתווכים בארה"ב שעשה זו, יכול להיות שישראל צריכה להגיב בתוך העניין במכה צבאית בדרום. ישראל צריכה להתחיל לשחק על ידי כללי המשחק של המזרח התיכון, אחרת צפוי לה גיהנום של ממש. יש כאן לקח שאנחנו צריכים ללמוד, גם על סינוואר. הקטע הקוגניטיבי הזה, בו נמצאים כל כך רחוק מהראש של האנשים הללו, צריך לעבוד אחרת לחלוטין. קונספציה נותנת לך את ההרגשה שאתה נמצא בשליטה".
"צריך לקבל את ההחלטה הפחות גרועה"
"הייתי אומר הכל תמורת הכל", הדגיש פרופ' רבי בסיום דבריו. "צריך לייצר סיפור של כמות נכבדה של חטופים מקטגוריות שונות. סינוואר הוא זה שקובע את הקצב. את החיילים והחיילות הוא שומר לסוף, ועל זה הוא ינהל דיון אחר לגמרי. חובת ההוכחה חלה על ישראל. במבחן ההוכחה, ישראל, בשקט, בשיטתיות, ובאכזריות, תמשיך "לטחון" את עזה. אם חושבים שסינוואר ייצא עם הידיים למעלה מהבונקר או ששולפים אותו מאיזו מאורה, לדעתי זה לא יקרה. ישראל של היום זה לא ישראל של 6 באוקטובר. אני גם לא חושב שהלחץ הבינלאומי הוא אותו דבר כמו שהיה כל הזמן. המדינה משתנה תוך כדי תנועה. נכון לשאול את השאלות על העסקה, אבל בואו נזכור שאנחנו במלחמה. צריך לקבל את ההחלטה הפחות גרועה".