דני מירן, אביו של החטוף עמרי, התראיין הבוקר ב-103FM, והתייחס לדיווחים השונים בנוגע לעסקת חטופים אפשרית. "אני חושב שמוטרד זו לא מילה. מוטרד זו מילה לא מתאימה, צריך למצוא מילה חדשה לרגשות שיש לנו. זה הרבה יותר קשה, אם פעם אני אמרתי שביום אנחנו מסתדרים כי אנחנו עסוקים, אבל גם ביום אנחנו מתחילים להיות עם ראש כזה מלא בפרט שכל שבוע כל יומיים יש שמועה על עסקה כזו, עסקה אחרת, וכלום לא מתקדם", ציין.
חמאס מקשיח עמדות: המהלך שיכריח את סינוואר לדון בשחרור חטופים
משה סעדה מבהיר: כך הממשלה צריכה לנהוג בצל הדרמה המשפטית
עוד הוסיף: "אין לי כלים לא לשפוט את חמאס ולא את ישראל בעניין הזה, אני לא בעניינים, אף אחד לא מעדכן אותי. אני לא הלכתי לפגישות, כי בפגישות לא נמצא מהומה, רק תנחומים, 'אנחנו עובדים, משתדלים, מתאמצים', אבל זה לא מביא לי את הילד ולא מביא עסקה. צריך לעשות צעדים. עמרי הוא קודם כל הילד שלי, גם אם הוא בן 46. עמרי יש לו אזרחות הונגרית, מאמא שלו, לא ממני, ממני יכל לקבל אזרחות עיראקית מקסימום".
ממה אתה חושש יותר מכל?
"אני חושש מכוחותינו שמאוד מתקרבים כנראה לחטופים או למקום המצאתם, אם לא העבירו אותם יותר דרומה, ויתרה מכך, שהחמאסניקים לא יתחילו להרוג אותם כי ממילא יהרגו את החמאסניקים. אני מאמין שגם אם יש עסקאות לא מסודרות, ישאירו שם 50 רון ארדים שיגנו על המנהיגות שם. יהוו חגורת ביטחון למנהיגים. זה החשש הגדול. יש לו שתי בנות, הקטנה ביום החטיפה הייתה בת 6 חודשים והגדולה הייתה בת שנתיים וחודשיים, כשעקרו את אבא שלה היא רדפה אחריו וצעקה 'אבא שלי'.
האמא קמה ותפסה אותה, ואמרה לו שהיא אוהבת אותו, שישמור על עצמו, שלא יהיה גיבור, והיא היום צריכה להתמודד גם בגידול שתי הבנות וגם עם ניסיונות ופגישות לשחרר את בעלה, ועם בית שאיננו. וכל זה מוטל עליה, זה נטל כבד מאוד".
בת השנתיים וחצי שואלת שאלות?
"היא זוכרת, תחילה אמרנו לה שאבא נסע לטייל, וכמה זמן אפשר לספר לה את הסיפור הזה? ואז אמרו לה שהוא הלך לאיבוד ושמחפשים אותו, והיא לפני 12 ימים, היא אמרה 'אנחנו ישבנו ואנשים רעים לקחו את אבא'. זה לאט לאט מעורר אצלה".
יש לך משהו להגיד למקבלי ההחלטות?
"שיביאו לי את הילד, לא מעניין אותי מה משחררים, מה נותנים, אנחנו צריכים את כל הנעדרים שיהיו בארץ, וכמה שיותר מהר. לגבי הסיוע ההומניטרי, כל דלק שנותנים לחמאס, זה לתת להם נשק להמשך לחימה. לא מעניין אותי ביידן ולא מישהו אחר, שיפסיקו לתת להם. דלק? מה קרה? מי נותן לאויב דלק? מי? באיזו מלחמה זה קרה?"
סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו