המלחמה בעומק רצועת עזה נמשכת, בגבול הצפוני נרשמת הסלמה מול חיזבאללה וכעת מסתמן כי הממשלה מתכוונת לקצץ מתקציב משרד פיתוח הנגב והגליל. יוסי יהושוע ויריב אופנהיימר דנו ב-103FM על ההשפעה של המהלך עם אלוף משנה במיל' רונן מרלי, ראש עיריית נהריה.
היהלום שבכתר: אם ישראל לא תכבוש את היעד הזה בעזה, חמאס ניצח
כתב CNN במטרו החמאסי: "אי אפשר לעמוד זקוף, תנאים מזעזעים" | צפו בסיקור המיוחד
"קודם כל כתפיסה אסטרטגית מדינת ישראל הזניחה את הגליל והנגב עשרות שנים. בעשורים הראשונים נכון היה להשקיע בלב האסטרטגי, אבל כשהגליל והנגב חלשים המדינה חלשה", הדגיש מרלי בפתח השיחה, והתייחס לקיצוץ הצפוי במשרד פיתוח הנגב והגליל: "זה משרד שמתפקד מדהים, השר וסרלאוף מתפקד פשוט מדהים, הוא זמין, מבקר אותנו מספר פעמים בשבוע. זה פוגע לא רק בביטחון שלנו, כי הוא נתן לנו גם תקציב לזה, זה פוגע לנו בפרויקטים. מרכז הצעירים שלי במלחמה הזו מתפקד בצורה בלתי רגילה, אתה בא לקצץ במשרד, במקום לקחת את הנגב והגליל ולהעצים, לקצץ? זה הזוי".
עוד הכריז כי "מדינת ישראל צריכה להשקיע בגליל ובנגב, תן לו יותר סמכויות, להשקיע בתשתיות, בבריאות. זה פוגע בביטחון שלנו. זה כמו שתיקח את הנתח של הביטחון מהגליל והנגב. פוליטיקה האמת לא מעניינת אותי, אני טוען שצריך מנהיגות לא פוליטיקה. מדינת ישראל צריכה להשקיע בנגב ובגליל, הייתה צריכה לעשות את זה מזמן ועכשיו אתה רואה את הנזקים של הדבר הזה. לא השקיעו לא בנגב ולא בגליל. אני מכבד את מי שיושב למעלה, אני לא יודע מה הוא רוצה לעשות, אני רק יכול להגיד שקיצוץ בנגב ובגליל זה פגיעה אנושה".
"אסור לעשות את זה, זה פוגע בנו ראשי הרשויות, בתושבים שלנו, במרחב, והמדינה צריכה בדיוק הפוך - לקחת את המשאבים ולהגיד שהגליל והנגב זה הדבר שצריך לחזק אותו. הם מבינים את זה, אבל צריך לתרגם למספרים. לא אומר נהריה, תשקיע בנגב ובגליל, בבריאות, בהשכלה. לחזק את הבריאות פה, עיריית נהריה הקצתה 60 דונם לבית החולים, אתה יכול לשדרג אותו בצורה בלתי רגילה. יש אזור תעסוקה לעיר נהריה ואזור תעשייה לאשכול, תשקיע בזה, תביא לפה עוד עשרות אלפי מקומות תעסוקה. תשקיע בהשכלה גבוהה. תעשה אוניברסיטה בגליל המערבי, אתה משדרג את האזור, אנשים יבואו לגור כאן - הגליל יהיה חזק, המדינה תהיה חזק. לא תעשה את זה, אתה פוגע במדינה", טען.
בהמשך הביע את דעתו על הלחימה ברצועת עזה מול חמאס: "קודם כל יש לנו לוחמים גיבורים, מפקדים מדהימים, אמיצים. הם הוכיחו לנו שהדור הזה, יש על מי לסמוך. ליבנו גם עם משפחות החטופים, השבויים והנעדרים, המשפחות השכולות, והחלמה מהירה לפצועים. הדור מדהים, אבל אני חושב שהפעלת האש צריכה חיזוק. אני חושב שאנחנו לא מפעילים מספיק אש, צריך להפעיל הרבה יותר, לאפשר לכוחות להתקדם תחת מסכי אש מתאימים. אני מדבר עם אנשי האש כל יום, כולם חברים שלי שם, כל מפקדי האוגדות היו מ"פ אצלי בגדוד, מכיר בדיוק מה קורה בעזה - אנחנו לא מפעילים מספיק אש. בתחילת המלחמה הפעלנו אש בצורה טובה, היום אנחנו לא מספיק מפעילים אש.
כמו כן, כאשר נשאל על ההסלמה הגוברת בגבול הצפוני מול חיזבאללה, הבהיר מרלי כי "דעתי האישית שאנחנו בוחרים לא להילחם עכשיו, אני מבין שהרצון הוא להילחם בעזה ואחר כך אם בכלל בלבנון. אני חושב שכשהחליטו לעשות עזה תחילה זה בסדר, זה נכון, להתמקד עם כל הכוחות. אני לא בטוח שתיפתח מערכה בצפון, אני חושב שיש ניסיונות להגיע להסכם. באופן אישי, אני חושב שזה יכול להיות בסדר בהנחה ואתה מתישהו מחליט להתכונן ולהפתיע, ולייצר מכה חזקה לחיזבאללה. תושבי הצפון רוצים לחיות בביטחון, וככה אין ביטחון".
"גם הסכם לא יביא את הביטחון שאתה רוצה, אני מדבר על תחושת הביטחון של התושבים. מתישהו צריך לפעול, מתי? הצבא צריך להחליט יחד עם מקבלי ההחלטות כי עניין העיתוי קריטי. לא הייתי ממהר לעשות את זה, הייתי מתכונן ויוצא להתקפה בזמן שלי ועושה התקפה הרבה יותר מהירה ועוצמתית", סיכם.
סייעה בעריכת הכתבה: שני רומנו, 103FM