מיכאל מילשטיין, קצין מודיעין ישראלי לשעבר ומומחה לענייני פלסטינים, אמר היום (רביעי) שישראל ניצבת בפני דילמה. "הגענו לצומת T: או שתגיעו לעסקה מלאה עם חמאס על החטופים ותסוגו, או שתלכו להפלה מלאה של משטר חמאס וכיבוש כל עזה - צריך לבחור".

מה המחיר שתשלם ישראל עבור כל חטוף? פרטי העסקה נחשפים
גלנט בחר: הפרשן הצבאי של מעריב טל לב רם ימונה למפקד גלי צה"ל

"השפעת המלחמה כבר הרסנית", המשיך. "המתקפה של ישראל הרגה יותר מ-26,000 בני אדם, לפי רשויות הבריאות הפלסטיניות; 85 אחוז מהאוכלוסייה נעקרו מבתיהם, חלקי המובלעת הצטמצמו להריסות, וקבוצות סיוע בינלאומיות מזהירות מפני אסון הומניטרי הולך ומעמיק".

"עם זאת, ההישגים הצבאיים של צה"ל עד כה היו יותר טקטיים מאשר אסטרטגיים, אמרו כמה מנתחים וגורמים צבאיים ישראלים. חמאס עדיין שומר על היכולת לשגר מטחים, במיוחד מאזורים שכוחות היבשה הישראליים טרם הגיעו אליהם. והקבוצה כנראה בחרה לשמר את הארסנל שלה, אמר אדם שמכיר את תוכניות המלחמה של ישראל", הוסיף.

"צה"ל, שחתך את נוכחותו בתוך עזה לשתי אוגדות, יעץ בסבלנות וגמישות. המלחמה לא הסתיימה. זה יימשך בעתיד הנראה לעין. ברמות שונות של כוח באזורים גיאוגרפיים שונים", אמר קצין הצבא הישראלי הבכיר.

הרמטכ"ל על האירוע בג'נין (צילום :דובר צה"ל)

"ישראל רוצה להפוך את שלב 'העוצמה הנמוכה' של המערכה בעזה לבר-קיימא ככל האפשר, תוך הכנת כוחות לעימות אפשרי בלבנון, אמרו אנליסטים וגורמים רשמיים".

לאחר מכן אמר: "צה"ל החל גם בשימור אמצעי לחימה בעזה למקרה שהסכסוך עם חיזבאללה יסלים, אמר המכיר את תוכניות המלחמה הישראליות".

"האסטרטגיה הכוללת, אמרו תומכי תוכנית המלחמה הישראלית, הייתה לדרדר אט אט את היכולות של חמאס באמצעות מערכה כמו זו שניהל צה"ל בתחילת שנות ה-2000 בגדה המערבית הכבושה במהלך האינתיפאדה הפלסטינית השנייה, או המרד", הסביר.

"למרות הקריאות הבינלאומיות להפסקת אש, ובהיעדר הישג מפתיע בשדה הקרב, נראה שנתניהו וצה"ל מסתפקים במסע התשה ארוך נגד חמאס. אנחנו יכולים להמשיך עוד שנה או יותר, אמר מי שמכיר את תוכניות המלחמה של ישראל. 'ואנחנו נראה מי נשבר ראשון'", אמר לסיום.