על רקע הדיון המיוחד שנערך בקבינט לקראת הרמדאן, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר דרש להגביל תפילה של פלסטינים וערבים ישראלים בהר הבית. על כך, אלוף (מיל') ישראל זיו, לשעבר ראש אגף המבצעים, שוחח הבוקר (שני) עם אודי סגל וענת דוידוב וטען כי הגבלת מתפללים היא החלטה אומללה. כמו כן, התייחס להמשך הלחימה בעזה.

"ערביי ישראל, שבכל המלחמה הזו התנהגו למופת בניגוד לציפיות, אולי לתקוות של בן גביר ואחרים, ישראל הייתה צריכה להראות להם מידה יותר רבה של אמון. ההחלטה הזו הייתה צריכה להילקח מתוך ראייה אסטרטגית. ישראל הייתה צריכה בעניין הזה לפייס במידה רבה גם את הירדנים, גם את המדינות הערביות שאנחנו צריכים כעת יותר מתמיד, וגם את האוכלוסייה של ערביי ישראל שסופגים את המצב הזה ומגיבים בצורה יותר מנאותה", הוסיף.

זיו נשאל האם ההחלטה יכולה לגרום לערביי ישראל לתסיסה והשיב: "קשה להגיד. אני חושב שהם מגלים יותר בגרות ואיפוק מאשר חלק ממנהיגנו, יכול להיות שגם הפעם הם יגלו איפוק בעניין הזה. זה לא עושה טוב למערכת היחסים שלנו איתם, היותם אזרחים במדינת ישראל לא הולך להשתנות מחר בבוקר. חשוב לבנות גם את האמון איתם, ולא רק ללכת בקו האנטי ערבי הבוטה של בן גביר, שהוא באמת פירומן שלא מפספס הזדמנות להדליק".

על המשך המלחמה ברצועת עזה, התייחס לכך שיש להכניע את חמאס כדי להגיע בתנאים מיטביים לעסקת חטופים: "ראשית, מטרת הפעולה הצבאית להביא לשבירה הזו, העניין הוא לזהות מתי נקודת השבירה הושגה כדי להביא בסוף להישגים מדיניים. אם זו רק פעולה צבאית אז היא אינסופית. בניסיון בעולם, בפעולות של מדינות נגד ארגונים, עולה תמיד הבעיה הזו - יש קושי מאוד רב להכריע ארגונים כאלה, מסוג שאין להם מה להפסיד. ארגונים כאלה זה חלק מההרואיות, קשה להכריע אותם".

"לכן, זה לוקח למדינות שנים רבות, בממוצע לפחות 12 שנים. באיזו נקודה אתה יכול לצקת את האספלט החדש? לייצר שם תנאים שיש לכם יכולת מצד אחד לקחת את ההישגים שהבאת עד כאן, גם אם הם לא מושלמים כי אין מושלמים. הלכנו לרפיח, פירקנו עוד 4 גדודים, ומה אז? מה התנאים יהיו שונים מהיום? המנוף של רפיח הוא סוג של תמריץ לייצר באופן יותר מוחשי לייצר שם הנהגה שונה. אני חושב שגנץ וגם גלנט מבינים היטב שאנחנו נמצאים בדיוק בנקודה הזו שיש מספיק הכרעה, היא לא מושלמת, אבל מספיק כדי לתרגם אותה גם להישג מדיני וגם להישג מול החטופים. אם לא נעסוק בנקודה הזו נחמיץ את הנקודה שבסוף נאבד את הקרדיט הבינלאומי, או שהאמריקנים יפסיקו להתעניין במצב שלנו. המדינות הערביות אותו דבר, יאבדו עניין, ואנחנו נישאר פה מתבוססים בעזה ואין לנו שום מנופים", הוסיף.

סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו 103fm