על רקע הידיעה על התקדמות לקראת עסקת חטופים על פי הצעתה של ישראל בשמו של הנשיא האמריקאי ג'ו ביידן, התראיין היום (ראשון) שר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי, יצחק וסרלאוף, בתכניתו של אראל סג''ל ב-103FM ואמר בנושא: "מה שהנשיא ביידן פרסם בשם ראש הממשלה, אנחנו לא רואים את זה בחיוב, משום שהמשמעות של הדבר הזה זו הפסקת הלחימה ולא מיטוט חמאס, זו התחזקות חמאס, וזה לא הניצחון המוחלט, זו הרפיסות המוחלטת".
"אהוד ברק היה ראש ממשלה?": אלמוג כהן ברגע מביך
רעידת אדמה? ליברמן טען: "נתניהו הציע לי בסוף השבוע את תיק הביטחון"
"אנחנו לא יכולים לקבל מציאות כזאת", הדגיש השר. "זה לא אירוע פוליטי, זה אירוע ביטחוני, זה אירוע של עתיד מדינת ישראל. כל העולם מסתכל עלינו וגם הטרוריסטים, אלה שרוצים להשמיד אותנו, מסתכלים. אנחנו חייבים להכריע".
"מה שפורסם זה שכל הזמן אנחנו ננהל מו"מ ורק אחרי שהמו"מ יבשיל, אז אנחנו נוכל אולי לחזור ללחימה", ממשיך וסרלאוף. "חמאס ירצו ערבויות וביטחונות לכך שאנחנו לא נחזור, וודאי שהם לא יסכימו לשום דבר שלא יכלול את סיום הלחימה ושיקום הרצועה. גם אם יש פה איזה צעד אסטרטגי, יש לנו לוחמים שנמצאים בחזית, מה המסר שאנחנו מעבירים להם? מה המסר שאנחנו מעבירים לעם שלנו? הרי אם אנחנו נכנעים ללחץ, אפילו של 20 אחוז, של 30 אחוז, ההיסטוריה מלמדת אותנו שאנחנו מזמינים על עצמנו עוד לחץ".
כשנשאל על אופן החזרת החטופים, ענה: "בלחץ צבאי. אנחנו לא יכולים לסגת מהמקומות שהיינו שם וחוזרים לשם מחבלים, לאותם מקומות ויורים על יישובי העוטף. צריכים להגביר את הלחץ הצבאי וזה מה שהביא את התוצאות בפעם הקודמת וזה מה שיביא את התוצאות עכשיו. אותם אלו שאומרים 'תשחררו מחבלים, תעצרו את המלחמה, תמיד אפשר לחזור', אלו אמירות שאני שמעתי כנער בן 13 בתקופת ההתנתקות, ששרון אמר 'שרק אם יירו רקטה אחת, אנחנו ניכנס לשם, נקבל גיבוי בין-לאומי ולגיטימציה', איפה הם? איפה הדברים הללו? כל פעם הם אומרים לנו 'אח"כ, אח"כ נוכל' ואף פעם אח"כ לא הגיע'".
הוא הבהיר מיד לאחר מכן כי "אני לא מכיר אף נבחר ציבור ואף אזרח ישראלי שלא רוצה להשיב את החטופים הביתה. יש פה דיון נוקב, קשה, המציאות מאוד מורכבת. אין אף אחד שאומר 'אנחנו נקריב את החטופים ושיילכו'. אין דבר כזה, אין חיה כזאת. יש לנו לב אנושי, אנחנו בני אדם, אכפת לנו. יכול להיות שבלהט הוויכוח הנוקב סביב המחיר, אז יש כל מיני אמירות".
לגבי דחיית העתירה שלו לבג"ץ נגד אכיפה בררנית, אמר: "קראתי את פסק הדין שעיקרו, מי שכתב אותו זה השופט יצחק עמית, והתביישתי. התביישתי קודם כל משום שהעובדות לא נכונות. משום שהשופט אומר לי 'אל תדבר איתי על מה שהיה לפני 30 שנה, ואל תדבר איתי על מה שהיה בתקופת ההתנתקות, זה לא מעניין. אנחנו לא ניגרר לשם'. אולי גם אני אגיד עכשיו לכל הסטודנטים למשפטים, 'לא להתעסק עם פסיקות והנחיות של הייעוץ המשפטי לממשלה ושל בג"ץ מלפני 30 שנה'".
על סוגיית הגיוס השיב כי "אין מה לעשות, יש מחסור בצה"ל, אנחנו צריכים לוחמים, צריכים אנשים שיתגייסו למערכה ולכן אנחנו בצו השעה. דבר שני, מי שחושב שלגייס חרדים בכפייה, זה יביא את התוצאה, הוא טועה טעות מרה. יש כאלו שעושים ניצול ציני של המצב כדי לייצר איזשהו רווח פוליטי".