במשך חמש עשורים ישראל עמדה אחרי הקביעה של וועדת חקירת השב"כ, כי בנין הממשל בצור קרס כתוצאה מפיצוץ שנגרם מדליפת גז. כזכור, אסון צור הראשון התרחש ב-11 בנובמבר 1982, סמוך לשעה שבע בבוקר, מייד בתום מלחמת לבנון הראשונה.
באסון קרס בניין הממשל הצבאי הישראלי בצור שבלבנון ונהרגו בו 91 אנשים, מתוכם 34 שוטרי משמר הגבול, 33 חיילי צה"ל, תשעה אנשי שב"כ ו-15 עצירים לבנוניים.
חיזבאללה שהיה רק בתחילת הקמתו, טען כי המחבל אחמד קסיר הוא שביצע את פיגוע ההתאבדות לאחר שנהג במכונית עמוסה בחומרי נפץ אותה פוצץ מתחת לבנין הממשל הישראלי בצור.
חיזבאללה אף נוהג לציין בכל שנה בחודש נובמבר את יום השהיד תוך שהוא מציין כי קסיר שביצע את הפיגוע, הוא השהיד הראשון.
בשב״כ ובצה״ל החליטו לבחון מחדש את ממצאי ועדת החקירה ומינו ועדה שתשלים את חקירת ועדת זורע.
בראש הוועדה מונה האלוף אבולעפיה וש׳ שמכהנת כראש אגף ההדרכה בשב״כ ובעבר אשת מבצעים ומודעין שטח בכירה בארגון.
הצוות פעל במשך חודשים ארוכים ופעל בשלושה רבדים: עולם המודעין, עולם החבלה ועולם הפורזניקה.
החקירה מעלה ממצאים חדשים מהם עולה כי באתר ההרס נמצאו 76 גופות של לוחמי צה״ל ואנשי מערכת הביטחון. 15 גופות של עצורים לבנונים וכן חלקי גופה נוספת שעתה ברור כי מדובר בגופת המחבל המתאבד.
עוד עולה כי כלי רכב מסוג פיזי 504 שבו היה מטען חבלה במשקל של חמישים ק״ג וכן בלוני גז הובילו לפיצוץ. החוקרים הצליחו להגיע לשני לבנונים שהיו בכלי רכב שנסע במקום והבחינו במכונית התופת רגע לפני הפיצוץ. השניים אף נפצעו מהפיצוץ.
בשב״כ ובצה״ל קבעו בעקבות הממצאים כי אסון צור הוא פיגוע. באשר למי שעומד מאחורי הפיגוע בלבנון יש מאבק בין אמל לבין חיזבאללה כאשר שני הארגונים טוענים שהם אחראים לפיגוע. אלא שבישראל טוענים כי מי שעומד מאחורי הפיגוע זאת איראן שהפעילה את אחד משני הארגונים שביצעו את המעשה.