״אנחנו פועלים על מנת להגיע למצב שאנחנו נהיה מסוגלים לתת לציבור התרעה מספקת כאשר יידרש, ועד אז לאפשר להמשיך באורח חיים שגרתי ככל הניתן. מצד אחד – ערנות, מצד שני - הרבה אחריות על צה"ל, משרד הביטחון, פיקוד העורף כמובילים של העניין ולבסוף, כאשר יהיה צורך, נגיד מה שצריך״. אמר שר הביטחון יואב גלנט במהלך הערכת מצב עם מפקדי פיקוד העורף.
בצה״ל מניחים כי ההתראה תתבצע בשני שלבים כפי שהיא מתבצעת בימים האחרונים בצפון. שלב ראשון ״מציל חיילים״ התראה המועברת לציבור להימצא ליד מרחב מוגן. או התראה המנחה את הציבור להימנע מתנועה במרחב הפתוח באזורים מסוימים.
לאחר הירי לעוטף: צה״ל הודיע לתושבי מזרח חאן יונס להתפנות
"היום שאחרי": נתניהו חושף פרטים חדשים על התוכנית שלו לרצועת עזה
בצה״ל מעריכים כי מידע כזה יועבר בסמיכות למתקפה או בשלבים הראשונים שלה. יש לציין כי ירי מאיראן מאפשר מרווח התראה של עד כמה שעות שכן חלק מהחימושים כמו כטב"מים וטילי שיוט זמן הטיסה מאיראן לישראל הוא מספר שעות.
גם באשר לפעולה מלבנון בצה״ל מניחים שניתן יהיה לספק את זמן ההתראה הראשוניות. מעבר לכך פיקוד העורף יפעיל בעת המתקפה את הצופרים כאשר זמן הפעלת הצופרים יתבצע על פי מפת ההתראות הרגילה כלומר גוש דן דקה וחצי ובצפון הארץ בהתאם למרחק מהגבול.
בצה״ל מציינים כי לא ניתן להעניק זמני התראה גדולים יותר של הצופרים בשל מגבלות טכניות הקשורות בצופרים עצמם. בצה״ל אומרים כי התנהגות התגוננות של האזרחים לא רק שמצילה חיים אלא עשויה להשפיע באופן ישיר על תוצאות התקיפה. בפיקוד העורף אומרים כי אין שינוי באשר להנחיות ההתגוננות בעת מתקפה.
בצה״ל נערכים למספר תרחישי תקיפה: תקיפה מלבנון, תקיפה מאיראן, ושילוב של תקיפה משתי החזיתות ואף יותר. בצה״ל מפעילים בשבוע האחרון שורה של מערכים מודיעיניים, מערכי חוזי ומערכי גילוי אווירי וירוט אווירי.
במקביל צה״ל הגביר את ההערכות בגבול הצפון כנגד תרחישי תקיפה נוספים. בצה״ל מקפידים לציין כי הגברת המוכנות היא לא רק בתפיסת ההגנה אלא גם אל מול הערכות להתקפה מיידית כנגד כל ניסיון תקיפה על ישראל.