כשצוער גיא היה נער בן 13 הוא הצטרף יחד עם כל בני משפחתו לשליחות של האב סא״ל במיל' ירון לגרמניה. סא״ל ירון איש חיל הים הוא אחד ממפתחי ספינות הסער 6 של חיל הים. ספינות הדגל החדשות של החיל. כבר שצוער גיא ראה יום ביומו איך חזון בניית ספינות הלחימה העוצמתיות של חיל הים מתקדם מלוח השרטוט לפרויקט ממשי הנבנה במספנה, הוא ידע שיום אחד הוא ישרת על הספינה ואף יפקד עליה.

הערב במעמד הרמטכ״ל הרצי הלוי, מפקד חיל הים האלוף דוד סער סלמה, יסגור צוער גיא מעגל. הוא ועוד 36 צוערים יקבלו את דרגות הקצונה ולאחר שנתיים וחצי בקורס החובלים יהפכו למפקדים לוחמים בחיל הים. צוער גיא יגשים את חלומו ויפקד בספינה שאביו תכנן ובנה. הוא ישמש כסגן קצין הנשק של הספינה.

"אם זה ייכשל - סיכויי המלחמה גבוהים": המרוויח הגדול מהסלמה בצפון
"מיטוט חמאס - חטופים מתים": אימו של חטוף שנהרג פותחת הכל

״העובדה כי אבא בנה את הספינה וכל יום הוא היה יוצא למספנה חיבר אותי לתהליך לים, לחיל. תמיד רציתי להגיע לקורס חובלים״, אומר צוער גיא. האב רון מספר כי הוא עצמו סיים את קורס החובלים מספר 88 בשנת 1997. מאז הוא עשה קרירה כמפקד לוחם בים והגיע לתפקיד סגן מפקד סטי״ל. אחר כך בהיותו פיזיקאי עסק בחיל הים בפרויקט, תכנן ובנה את הדור הבא של ספינות הקרב של החייל הסער 6.

הצוער גיא (צילום: דובר צה''ל)
הצוער גיא (צילום: דובר צה''ל)

״האתגר העיקרי בבניית הספינות היה כי הן בנויות על פלטפורמה של כלי מלחמה קיים של הצי הגרמני. אבל היה צורך להתאים את הפלטפורמה לחיל הים הישראלי. חיל הים פועל בשיטות הפעלה שונות מחיל הים הגרמני ומכאן הצורך בהתאמות. הסער 6 היא הבייבי שלי״, אומר האב שמשעות הערב אחד ממפקדי הספינה יהיה גם בנו.

אגב ההומור בבית הוא שכל מה שלא פועל כשורה בספינה, גיא הבן מיד מעלה כטרוניה בפני האב. על המורכבות בקורס מספר גיא ״זה קורס מאתגר. זה שהכרתי את הספינות לא תרם לי לקורס. יש בקורס קשיים לא פשוטים, אי אפשר לעבור את הקורס לבד. אלא בעזרת החברים בקורס. למדתי בו הרבה על עצמי. אתה מבין כמה אתה חייב לרדת כל הזמן לפרטים״.

סא''ל ירון (צילום: דובר צה''ל)
סא''ל ירון (צילום: דובר צה''ל)

ואילו האב מספר: ״לי היתה חוויה מאוד מיוחדת לחוות את הקורס מבחוץ. אתה שומע את הילד שומע את החוויות שהוא עובר. אתה יודע מה הוא עובר באותו לילה או באותו יום״.

ירון וגיא - אב ובן (צילום: דובר צה''ל)
ירון וגיא - אב ובן (צילום: דובר צה''ל)

השניים מסכמים כי לאמא והרעיה היה חלק מאוד משמעותי. ״לאמא היה גם את החוויה של לתמוך כאמא של צוער בקורס וגם היא חוותה את הקורס בעבר לפני שנים כחברה של צוער בקורס", אומרים השניים.