מלחמת חרבות ברזל: מטח כבד נורה לעבר הצפון הבוקר (חמישי). אזעקות רבות הופעלו בגליל העליון ובקריית שמונה. פגיעה ישירה בבית במרגליות - אין נפגעים, נגזרם נזק רב. אזעקות נשמעו גם בכרמיאל והסביבה. לפני זמן קצר, נשמעו אזעקות גם בנהריה ובעכו. 

איתן דוידי, יו"ר ועד מרגליות, אמר ל-"מעריב" בהמשך לאירוע פגיעה הישירה בבית במרגליות: "הרקטה פגעה בבית של חברים של המשפחה. הבת נפצעה קל מרסיסים ושהתה בחדר הסמוך לטיל שפגע - לא במרחב מוגן. היא לא הספיקה להגיע אליו. אמנם נשמעה אצלנו אזעקה, אך לא היה לה סיכוי להספיק תוך מספר שניות להכנס לממ״ד. אזעקות ממש הפכו לפריבילגיה אצלנו״, אומר.

חכו עם השמפניות: חיזבאללה לא מחוסל - האיראנים ממלאים מקום בלבנון
שבועות ספורים לפצצה: החשש מתגובת איראן לתקיפה ישראלית

עוד מוסיף כי מאז התמרון בלבנון, הירי ליישוב מתגבר והלחימה מתעצמת: ״המצב הולך ומחמיר, והאירועים נעשים קשים יותר – יש ירי מכל מיני כיוונים. היום זו הייתה רקטה, פעם זה טיל נ״ט או כטב״ם״. לדבריו, הפתרון היחיד הוא לכבוש את רכס הכפרים בדרום לבנון: ״אנחנו צריכים לכבוש את הרכס, ורק לאחר מכן לנהל משא ומתן עם חיזבאללה. הכפרים בדרום לבנון שמעלינו, שמלאים בפעילי חיזבאללה ומשפחותיהם ושולטים על האזור, חייבים להיות ׳נקיים׳ מהם קודם. אחרת - נישאר במצב ביטחוני בעייתי למשך שנים רבות. יש שיח עם פיקוד צפון, הנציגים הגיעו בדיוק לכאן. אך בכל זאת, המצב מדאיג״.

כזכור, מקורות יודעי דבר בביירות אמרו לעיתון הסעודי א-שרק אל-אווסט כי הקריאות ליישום החלטה 1701 של מועצת הביטחון בגבול לבנון-ישראל עדיין "קרובות יותר למשאלת לב". לדבריהם, הגורמים הנחוצים להשגת הפסקת אש משמעותית ובת-קיימא עדיין אינם זמינים, מה שמותיר את האזור במצב של מתיחות מתמשכת ואי-ודאות.

פגיעה ישירה במרגליות (צילום :רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27 א')

המקורות הצביעו על מספר קשיים משמעותיים העומדים בפני השגת הפסקת אש. ראשית, ארה"ב, בתמיכת בעלות בריתה המערביות, מטילה את האחריות למעורבות במלחמה על ארגון הטרור חיזבאללה. בנוסף, הצהרות רשמיות מוושינגטון מצביעות על תמיכה ברורה בניסיונותיה של ישראל לפגוע ביכולות הצבאיות של חיזבאללה. עמדה זו מגבילה את האפשרות לתיווך אמריקאי אובייקטיבי בסכסוך, ומחריפה את המתיחות באזור, כך לדבריהם.

עוד ציינו גם את חולשתה של אירופה בזירה זו. למרות מעורבותה ההיסטורית באזור, אירופה אינה נראית מסוגלת לשחק תפקיד משמעותי בהרגעת המתיחות. היעדר קול אירופי חזק ומאוחד מקשה על גיבוש לחץ בינלאומי אפקטיבי לסיום העימות.

תקיפת מחסן אמל"ח של ארגון הטרור חיזבאללה (צילום :דובר צה"ל)

בעיה נוספת שהועלתה היא הפיצול במועצת הביטחון של האו"ם. מצב זה מונע קבלת החלטות משמעותיות ואכיפת החלטות קיימות, כמו החלטה 1701, ומשאיר את האזור ללא מענה בינלאומי אפקטיבי.