על פי פרסומים, בין ישראל לבין גורמים בלבנון מתקיים משא ומתן שמטרתו להוביל להסכם להפסקת הלחימה בצפון. לפי גורמים מדיניים בכירים, המגעים נמצאים "בשלבי גיבוש מתקדמים". על פי הדיווחים, שליח הבית הלבן, עמוס הוכשטיין, צפוי להגיע לישראל ולבנון כבר בימים הקרובים, בתקווה להגיע להסכמות סופיות לקראת הבחירות בארצות הברית. במסגרת ההסכם המדווח, תושבי הצפון יחזרו לבתיהם, בעוד רוב כוחות צה״ל יצאו מלבנון.

ראש עיריית קריית שמונה, אביחי שטרן, פנה בהצהרה נחרצת לתושבי העיר והביע את התנגדותו לחזרה מיידית: "לא יקנו אותנו בכסף שייגמר מהר", אמר שטרן, "אל תחזרו עד שאנחנו נגיד לכם לחזור ולא דקה אחת לפני".

משה דוידוביץ', ראש המועצה האזורית מטה אשר ויו"ר פורום "קו העימות", הגיב גם הוא על השיחות המדיניות ואמר: "אני לא מתערב לצה"ל בשיקוליו הצבאיים, אבל ברמה המדינית - האיום הממשי לא הוסר על תושבינו! יש ירי ישיר של טילי נ"ט על יישובי הגדר והוא עדיין קורה".

דוידוביץ' הדגיש, כי כל הסכם עתידי חייב לקחת בחשבון את ביטחונם של יישובי קו העימות בצפון ואת הסרת האיום מצד חיזבאללה. הוא ציין כי ישנה "הפרה בוטה וגסה של הסכם 1701" והבהיר שלא יתמוך בחזרת התושבים, אלא אם ״תהיה שליטה ביטחונית מלאה של צה״ל באזור שבין נהר הליטני לגבול ישראל״.

קבוצת "מטה נלחמים על הצפון", המייצגת אלפי משפחות מפונים ולא מפונים, הגיבה בחריפות לדיווחים על ההסכם. רפאל סלאב, ממובילי המטה, מסר: "מוכרים אותנו ומפקירים את החיים של הילדים שלנו!". לדבריו, הפסקת אש באמצע מלחמה והסכם בינלאומי חדש לאחר כישלונות חוזרים ונשנים של הסכמים קודמים, פוגעים בתחושת הביטחון של המשפחות ומחלישים את רוחם של הלוחמים. סלאב הדגיש, כי ״השותפים הבינלאומיים ליישום ההסכם, כמו האו"ם, ארה"ב וצרפת, הראו בעבר כשל בהתמודדות עם האיום הביטחוני ואינם ערבים לביטחונם של תושבי הצפון״.

מטה המאבק פנה ישירות לראש הממשלה, שר הביטחון וגורמים בכירים בצה"ל, בקריאה לא להיכנע ללחצים חיצוניים ולהמשיך לפעול עד להשבת הביטחון המלא לתושבים: "תסתכלו לנו בעיניים, אין לכם מנדט מוסרי לסגור הסכם כזה. השותפים ביישום ההסכם הם האו״ם, ששתק וכוחותיו משתפים פעולה עם חיזבאללה, ארה״ב וצרפת, שהתחננו שלא ניכנס לנקות את המנהרות שחיכו לנו מתחת לבית לחטוף אותנו ולטבוח בנו, רוסיה - שהאמל״ח שלה נמצא בידי חיזבאללה ושימש אותם כנגדנו. הם לא אלו שצריכים להיות ערבים לחיינו ולחיי ילדינו!״, הוסיף. ״לא נחזור הביתה עם הסכם כניעה״, הצהירו נציגי המטה בהחלטיות, תוך תזכורת כי החלטות 1701 ו-1559 לא השיגו את ביטחון התושבים ולא מנעו את סבב הלחימה הנוכחי.