שר הביטחון, יואב גלנט, קיים הבוקר (שלישי) הערכת מצב בפיקוד הצפון יחד עם מפקד הפיקוד האלוף אורי גורדין וקציני המטה בפיקוד. בתוך כך, ראש הממשלה בנימין נתניהו יכנס הערב התייעצות ביטחונית, בהשתתפות נציגי מערכת הביטחון ומספר מצומצם של שרים, בנוגע להסדר מדיני לסיום המלחמה בלבנון.

"לא יקנו אותנו בכסף": תושבי הצפון זועמים על ההסכם הנרקם להפסקת אש
“לחיצת גרילה”: כך נבנתה המלכודת של חמאס נגד חיילי צה"ל

במהלך הערכת המצב, גלנט עמד על התקדמות הפעולה הקרקעית לפירוק תשתיות הטרור של חיזבאללה בכפרי המגע, ושוחח עם הגורמים השונים על הצורך להאיץ את חיזוק המוכנות להשבת התושבים, שתתאפשר לאחר דחיקת חיזבאללה מדרום לבנון והשגת התנאים לשינוי המצב הביטחוני בגבול. בהמשך, השר גלנט הגיע למרכז האש, ממנו מנוהלות התקיפות האוויריות והארטילריות, והביע את הערכתו בפני המפקדים והחיילים על פעולתם המדויקת שמקרבת אותנו להשגת מטרות המלחמה בצפון.

יואב גלנט (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)
יואב גלנט (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

שר הביטחון גלנט אמר: "ההישגים של צה"ל מול חיזבאללה וארגוני הטרור האחרים במרחב לבנון הם מרשימים ביותר, פיקוד הצפון מוביל את זה בשותפות מלאה עם אמ"ן, עם חיל האוויר וכל הגופים האחרים ומערך האש זה אחד המייצגים הראשיים של העניין הזה. חיסלנו את שרשרת הפיקוד והשליטה של ארגון החיזבאללה גם בצד המדיני וגם בצד הצבאי באופן הכי מרשים שיש".

עוד הוסיף, "אני מעריך את היכולת השיורית של הטילנות והרקטות בסדר גודל של 20% וגם זה לא מאורגן באופן שזה היה מאורגן, באופן שהוא יכל לירות מטחים או דברים דומים. זו הייתה פעולה מאוד מרשימה של עשרות אלפי לוחמים שדחקו את חיזבאללה מכל כפרי המגע והשמידו שם תשתיות מכל הסוגים והמינים וליווי של האש. הדברים האלה יוצרים מציאות שונה בלבנון וגם באזור".

רקטות גראד בשימוש חיזבאללה (צילום: מכון מחקר עלמא)
רקטות גראד בשימוש חיזבאללה (צילום: מכון מחקר עלמא)

"אני רואה קשר עמוק בין הפעולה שאנחנו עשינו באיראן שבמסגרתה הכנו בראש הנחש, לבין מה שקורה בחיזבאללה, הם מבינים שההסתמכות על איראן הזאת היא לא רצינית. כאשר אנחנו פעלנו באיראן בזכות מה שאתם עשיתם כאן בפיקוד, לקחנו בחשבון שלחיזבאללה אין יכולת תגובה אמיתית ואכן זה הוכח", הדגיש שר הביטחון, "אלה שהוכנו כאמצעי או ככלי, זרועות שהוכנו על מנת לפגוע בישראל בשעה שהיא צריכה לעסוק באיראן, הדבר הזה משותק וזה מייצר לנו כמובן גם אפשרויות להמשך".

"דנו פה דיון ארוך עם האלוף ואני מקיים אותו גם עם המטה הכללי ונעשה אותו גם בקבינט על האופן שבו אנחנו צריכים לחזק את הצפון במובנו הרחב, ככה שאנחנו נהיה במצב שיש פה אוכלוסייה שנשענת על תשתיות חזקות, על יכולת חינוך, על יכולת יצרנית, על חקלאות, על כל מה שהתושבים כאן עושים והתשתית הזאת מאפשרת להם לחזור בביטחון לבתיהם, אבל גם בביטחון סביבתי וכלכלי. אני חושב שהדברים האלה הם מאוד מאוד חשובים ובהיבט הזה, כאשר זה יקרה אנחנו נוכל להגיד שאנחנו מממשים את מטרות המלחמה", סיכם.