בכל יום שעובר נחשפים יותר ויותר פרטים מהפרשה הביטחונית החמורה בלשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו, לרבות שמו של אלי פלדשטיין, דוברו של נתניהו לעניינים צבאיים, שנכון לשעה זו מוגדר כחשוד העיקרי בפרשה. תא"ל (מיל') רונן מנליס, דובר צה"ל לשעבר, שוחח היום (שני) עם אודי סגל וענת דוידוב בתוכניתם ב-103FM ופרש את משנתו בנושא.

בפתח הראיון אמר: "השימוש בחומרי מודיעין לצורך קידום המטרות הביטחוניות הוא פרוצדורה שקיימת שנים. יש תהליך סגור שבו עושים את זה, מכוון את מול אויב. למשל לחשוף שם של מחבל שאנחנו רוצים שיחשוב שהוא מבוקש, או לחשוף מתקן שנמצא בתוך סביבה אזרחית ואנחנו לא יכולים לתקוף אותו, אז אנחנו רוצים שהאויב ירגיש לא בנוח איתו ויזיז אותו משם".

"מה שאנחנו רואים פה שונה בהרבה מובנים", המשיך. "הראשון הוא הוא ברמת הסיווג של המידע שהושמש פה. זו  הרמה הכי גבוהה הקיימת פלוס פלוס פלוס. גם קהל היעד – למרות שהוא הולך דרך עיתון גרמני, הבילד, קהל היעד הוא ישראלי. גם העיתוי הוא סופר רגיש. ב-31 באוגוסט נרצחים שישה חטופים, ב-1 בספטמבר דניאל הגרי מודיע על זה".

"מבצע התודעה הזה קורה ממש בתחילת ספטמבר, מתוך כוונה לכבות את המחאה בישראל. פתאום מגיע הפרסום הזה כדי לכבות את המחאה. הדבר הרביעי הוא התהליך. הוא בוודאי לא דומה לפרוצדורה הקיימת. המידע הזה יוצא ברמאות מהצבא, הועבר אל אדם שהוא לא בעל סמכות לגעת במידע כזה", הוסיף.

לאחר מכן אמר: "פה יש ניסיון להגחיך את האירוע. כששר או ראש ממשלה מחליטים להדליף מתוך קבינט, זה מסווג, זה לא בסדר אבל זה לא מסכן את המקורות של מדינת ישראל".

"הסיפור הוא לא המתודולוגיה, הסיווג, אלא האופן שבו זה בוצע והמטרה", הסביר. "הניסיון להציג כאילו זה סמינר בתקשורת רחוק ממה שקרה שם. אולי במשך שנה מישהו בסביבת ראש הממשלה מנהל קמפיין תקשורתי שנועד לפורר את העם לשני חלקים באופן יזום? אנחנו קוראים לזה לפעמים מכונת הרעל. זה לא איזה כמה צייצנים בטוויטר, זה ממש סיסטם. אומרים שראש הממשלה לא מכיר אותו, אז מה? אותו אדם עבר חזיון? בלילה הוא חלם שיש רצון לשתף את הציבור במידע נגד עסקת החטופים, והוא פשוט חלם על זה וניגש לזה?".

תיעוד מחיסול המחבל אחמד אל דאלו. קרדיט: דובר צה"ל (צילום :דובר צה"ל)

"זה מעולמות ניהול המשברים. החלטה שלהם לקטוע את השרשרת לאלי. זו החלטה מוזרה. אני לא בטוח שאלי החליט על הכול לבד. אנחנו לא יודעים הכול. ולא יודעים מה הולך שם בחקירות. ישבנו באולפן במרץ ואפריל, והרגשנו שמשהו לא מסתדר. איך שיש התקדמות קלה במשא ומתן, פתאום מגיע עיתונאי כזה או אחר שאומר שסינוואר לא רוצה, חמאס לא רוצה, חמאס מקשיח עמדות. כאילו היה פה משהו מאורגן ומסודר", הוסיף.

לאחר מכן אמר: "אחד ההישגים הגדולים של הפרשה הוא שהפרשה הזאת הצליחה לאחד כמה מראשי האופוזיציה. הדבר השני שצריך להישמע הוא דרישה לוועדת חקירה פרלמנטרית. רצו ועד חקירה על הרוגלה? זה עשר רמות מעל הרוגלה. האירוע הזה כבוד אבוד, זה קרה. יש פה גם שאלות ביטחוניות שבכלל לא קשורות לעולמות ההדלפה". 

"אלה אותם אנשים שאמרו לנו שאייזנקוט וגנץ הם סוכני CIA", אמר לסיום. "יש אנשים שחושבים שההגנה הכי טובה היא ההתקפה, וההתקפה הכי טובה היא התקפה שקרית. אלה מניפולציות שנועדו שלא נתעסק בעיקר".

סייע בהכנת הכתבה: אחיעד לוק, 103fm