בחלוף שנה לפרוץ מלחמת ״חרבות ברזל״, רעיית נשיא המדינה מיכל הרצוג, אירחה היום (שלישי) את אירוע ״המסע חזרה הביתה״, שעסק בהרחבת מעגלי התמיכה והסיוע עבור אנשי המילואים ובני משפחותיהם שנמצאים בחזית המלחמה מה-7 באוקטובר ועד היום.
האירוע אשר נערך ביוזמת רעיית נשיא המדינה ובשיתוף עם עמותת נט״ל, כלל השתתפות נציגים מקצועיים מתחומים רבים שנתרמו למאמץ; ביניהם נציגים מקרב אנשי המילואים, צה”ל ומערכת הביטחון - קצינת משאבי אנוש ראשית תא"ל עדנה איליה, ראש אגף פוסט טראומה ובריאות הנפש של ארגון נכי צה״ל, ראש האגף והקרן לחיילים משוחררים ופורום נשות המילואימניקים. בנוסף לקחו חלק גם ארגונים ורשויות, בניהם משרדים ממשלתיים, חמ״לים ועמותות המסייעות למילואימניקים, הסתדרות העובדים, נציגי מוסדות אקדמיים, רשות המיסים, שירות התעסוקה, נציגי ביטוח לאומי, נציגי לשכת איגוד העצמאיים בישראל ועוד.
האירוע התקיים במתכונת של שולחנות עגולים ובמהלכו דנו בשורת נושאים; כמו סטודנטים ואקדמיה, תעסוקה לעצמאים ושכירים וחוסן אישי ומשפחתי. מטרת האירוע היא למצוא רעיונות פרקטים לנושאים אלה, וכן להציף את הצרכים החיוניים לאנשי המילואים ולעלות רעיונות למענה ראוי בשלל תחומים.
מדברי רעיית נשיא המדינה: "זו לא העת למילים גדולות, אלא זו עת למעשים גדולים, למעשים שייתנו מענה לצרכים שעולים מהשטח; לצעדים שיספקו לאנשי ונשות המילואים את המעטפת הכלכלית, הרגשית, המשפחתית, התעסוקתית והאקדמית, שתתמוך בתהליך המורכב והמתמשך במלחמה האישית של כל אחד ואחת מהם לשמירה על מה שיקר להם, על מה שנותר רחוק מהם בחודשי הלחימה הממושכת.
זה הזמן לשמוע מאנשי ונשות המילואים עצמם מה הצרכים הבוערים שלהם, ולרתום יחד, בצוותים רב מקצועיים, בכוחות משותפים, את מלוא המשאבים שמצויים בידינו עבור מתן מענה מלא ומעמיק לצרכים הללו.
בין אנשי ונשות המילואים יש עצמאים ושכירים, רווקים ובעלי משפחות, צעירים ומבוגרים, סטודנטים, עובדים בכירים, שמביאים עמם לשולחן סיפורי חיים, התמודדויות וצרכים שונים. בשולחנות העגולים שניצבים פה היום יש לנו את הזכות והחובה להעמיק בשונות שבין חיילי המילואים, וליצור וליישם דרכי פעולה המכוונות לצרכים המגוונים הללו, כך שאף אחד, אף חייל או חיילת לא ירגישו שהם נותרו לבדם במערכה."
מדברי מנכ״לית עמותת נט"ל, אפרת שפרוט: "בשנה שחלפה מאז פרוץ המלחמה, אנשי ונשות המילואים שלנו, התייצבו בשעת פקודה, בלי לחשוב פעמיים ונאלצו לשאת על גבם לא רק את כובד השירות אלא גם את מצוקות היומיום שממשיכות להיערם. עבור רבים מאנשי המילואים, הקרב האמיתי הוא לעיתים קרובות בבית – בשמירה על העסק או על התפקיד (לעתים גם של בת הזוג), דאגה לבריאות נפשית ורווחת הילדים או הרצון להתמיד בתואר כששאר החברים ממשיכים להתקדם והמילואימניק הסטודנט נשאר הרחק מאחור."
עוד אמרה שפרוט כי "בשנה האחרונה הייתה עלייה חדה בפניות ממשרתי מילואים לנט"ל, יותר מחצי מקהל הפונים של נט״ל הם אנשי מילואים, הקושי שלהם מורגש מאוד. אנחנו מעניקים סיוע נפשי לאנשי המילואים ולבני משפחותיהם. אנחנו שומעים את זעקתם ורואים את מצוקתם. צריך לומר בקול ברור: חייבים להעניק להם את התמיכה, בצורה יעילה ומהירה. חוסנם הוא חוסננו, ועלינו לוודא שאנחנו תומכים בהם בצורה הטובה ביותר.״