ראש מחלקת המחקר מרכז עלמא, טל בארי שוחח עם ליאת רון ברדיו 104.5fm על הנתונים המצביעים על עלייה חדר במספר השיגורים לעבר הצפון מאז החל התמרון הקרקעי בדרום לבנון.
בפתח דבריו התייחס בארי למדיניות מול חיזבאללה: "צריך לעשות יותר ולפגוע בתשתיות אזרחיות של מדינת חיזבאללה. אני מדגיש מדינת חיזבאללה. אם זה תשתיות החשמל שלהם, תשתיות הדלק שלהם, ואם זה תשתיות המים שלהם. זה גם מתכתב עם הדין הבינלאומי שמאפשר לפגוע בתשתיות שמאפשרות פעילות טרור, ולדעתנו לא נעשה מספיק בסוגיה הזאת של הפגיעה בתשתיות האזרחיות של מדינת חיזבאללה . אני מדגיש מדינת חיזבאללה, לא מדינת לבנון".
באשר לעלייה במספר ההתקפות מצד לבנון אמר בארי: "אין ספק שחלה עלייה מאוד משמעותית בכמות של התקיפות של חיזבאללה. אנחנו מדברים על סדר גודל של פי ארבע בממוצע, במספר ההתקפות החודשי, מלפני התמרון ולעומת אחרי התמרון. אנחנו מזהים במפורש שיש גם מגמה ברורה של הרחבת טווח האש של חיזבאללה, ואני מדבר כמובן על הטווח של מעל חמישה קילומטר. אם לצורך העניין בחודש אוקטובר בוצעו 296 התקפות לאזורים הלא מפונים, זה עלייה משמעותית לעומת חודש ספטמבר, לפני התמרון, שבמהלכו בוצעו בסך הכל 160 התקפות כאלה".
הקלף המנצח של חיזבאללה
"הנשק המרכזי, כמו שאנחנו כולנו שמים לב, זה הנשק הרקטי, אבל צריך לראות, שהכטב"מים בסוף זה הקלף המנצח מבחינת חיזבאללה. הם המרכיב המרכזי מבחינת חיזבאללה בתמונת הניצחון שלהם, והוא זקוק לתמונות הניצחון. ולכן גם רואים את המגמת עלייה הברורה, שדרך אגב זה מגמת עלייה שאת רואה אותה כבר מתחילת השימוש של חיזבאללה בכטב"מים בצורה מאוד מאוד רציפה וברורה, ואנחנו מעריכים שברגע שגם ידברו יותר ויותר על הסכם ויותר יחושו שההסכם כזה מתקרב, אז מן הסתם הירי וכמות הירי גם של הרקטי וגם של הכטב"מים יגבר כדי לנסות להשיג את תמונת הניצחון הזאתי". אמר בארי בסיום.