בעוד חיזבאללה מושך את הזמן במגעים המדיניים, צה"ל מעלה את רף התגובה. בימים האחרונים תקף צה"ל בפעם הרביעית ברובע דאחייה בביירות, מעוז חיזבאללה, והשמיד למעלה מ-30 מטרות טרור. "אם יידרש, נגיע לבופור. יש לנו תוכניות לכך", אמר גורם צבאי בכיר ל"מעריב".

במקביל לתקיפות בביירות, צה"ל מגביר את המאמץ ההתקפי בגבול הצפון עם שלוש אוגדות הפועלות בגזרה. "בחירת היעדים משפיעה באופן ישיר על רמת הביטחון והאיומים על יישובי הצפון", הסביר הגורם הצבאי. "הצלחנו להקטין את כוח האש של חיזבאללה לפחות ממאה רקטות ביום, למעט יום השהידים שבו נורו פחות ממאתיים רקטות".

מתחילת הלחימה חיסל צה"ל יותר מ-2,250 מחבלים, בהם עשרות מפקדי חיזבאללה. במקביל, נהרגו 67 חיילי צה"ל. בפעילות האחרונה השמידו כוחות חטיבה 188 מחסן אמצעי לחימה של 'כוח רדואן' - יחידת העילית של חיזבאללה, שכלל משגרי RPG, נשקי צלפים ותחמושת רבה.

אמצעי הלחימה שאיתרו לוחמי חטיבה 188 וגולני (צילום: דובר צה''ל)
אמצעי הלחימה שאיתרו לוחמי חטיבה 188 וגולני (צילום: דובר צה''ל)

במישור המדיני, העיתון אל-אח'באר, המקורב לחיזבאללה, חשף היום את עקרונות המשא ומתן שגובשו בין הנהגת הארגון וגורמים פוליטיים בלבנון. על פי הדיווח, לבנון דורשת הפסקת אש מיידית ומוחלטת, לצד נסיגה מלאה של כוחות צה"ל משטחה. בכירים בממשלת ישראל מסרו ל"מעריב": "ההתקדמות היא אך ורק בין ישראל לארצות הברית. לא קיבלנו אינדיקציות המצביעות על נכונות חיזבאללה להתגמש".

על פי מקורות אמריקאיים וישראליים, המגעים המדיניים מתנהלים בעיקר בין וושינגטון לירושלים, כשישראל מבקשת התחייבות אמריקאית לסיוע בהתמודדות עם חיזבאללה בדרום לבנון. הדרישות הלבנוניות כוללות גם החזרה מיידית של העקורים לבתיהם לאחר נסיגת צה"ל, ושיקום האזור ללא מעורבות חיצונית. מקורות לבנוניים טוענים כי למרות הפגיעות הקשות בכוחות ההתנגדות בתחילת הלחימה, ישראל לא השיגה את מטרותיה הראשוניות.

בישראל מאשרים שקיימת התקדמות במגעים מול ארצות הברית במאמץ להגיע להסכם הסדרה בצפון, אולם השאלה הגדולה עדיין נותרה האם קיימת נכונות בהתאם גם בקרב הנהגת חיזבאללה. "יש בהחלט תיאום מלא מול האמריקאים", אמר הערב למעריב גורם המעורה במגעים, "אבל מה יקרה מול הצד השני זה עדיין לא ברור". גורמים נוספים הביעו הערב ספק באשר לאפשרות שחיזבאללה יסכים לוויתורים הנדרשים על מנת לעמוד ביוזמה המתגבשת. במקביל, העיתונאי ברק רביד דיווח כי סבב הפגישות של עמוס הוכשטיין סגר את הפערים הנותרים בנוגע להסכם לבנון.