יותר מ־1,000 משרתי מילואים, שצברו יחד יותר מ־224 אלף ימי שירות, חתמו לאחרונה על עצומת "סופרים את המילואימניקים" - .sofrim.me
יוזמי ומובילי העצומה, אלון טירר וסהר כהן, אומרים כי "המטרה היא קודם כל לשנות את השיח הציבורי סביב חוק הגיוס ולמקם את חיילי המילואים בסדר עדיפות גבוה".

נכון לשעת שליחת העיתון לדפוס, חתמו על העצומה 1,058 מילואימניקים, שצברו יחד 224,001 ימי מילואים מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל.

מאחורי העצומה 14 פעילים תחת ארגון הגג "תנועת הצעירים בישראל". "אם נבחרי הציבור לא יספרו את המילואימניקים, המילואימניקים יספרו את עצמם", נכתב בעצומה, וטירר וכהן מבהירים מיד כי "זה לא קמפיין אנטי־חרדי, אין אצלנו ימין או שמאל - אלא כזה שמיועד קודם כל למשרתי המילואים. המסר החשוב הוא שהפוליטיקה לא תהיה על גבם של משרתי המילואים. כולם צריכים לשאת את האלונקה. יש בינינו גם פעילים מהציונות הדתית, דרוזי אחד, סטודנטים ובעלי משפחות. אנחנו הפסיפס של החברה הישראלית".

טירר וכהן מספרים על כמות הפניות העצומה של משרתי מילואים, אוהבי המדינה והארץ, שהתגייסו לשרת למשך תקופה ממושכת. דתיים, לאומיים וחילונים, פריפריה ומרכז, נשים וגברים, התאחדו סביב המסר החשוב: שהפוליטיקה לא תהיה על גבם של משרתי המילואים שהקריבו את השנה האחרונה למען המדינה. "הדרישה היא ברורה: כולם צריכים לשאת את האלונקה, ואלו שנושאים אותה צריכים לעמוד בראש סדר העדיפויות", אמרו.

השניים מאמינים כי הלחץ על הפוליטיקאים יגיע מלמטה, וכי ההתחשבנות עם אלו שיתעלמו מרצון הציבור תגיע בקלפי. "הציבור יזכור מי התעלם מהמילואימניקים - ויזרוק אותם החוצה", הם מזהירים. "סוגיית משרתי המילואים חייבת להיות בראש סדר העדיפויות".

טירר (26), יזם חברתי מתל אביב, נפצע במהלך שירותו הסדיר - פציעה המונעת ממנו לשרת במילואים. מאז פרוץ המלחמה הוא מסייע לחיילים בסדיר ובמילואים. "העמותה בראשותי גייסה למעלה מ־20 מיליון דולר לרכישת ציוד ויוזמות טיפוליות וחברתיות", הוא מספר.

אלון טירר (צילום: באדיבות המצולם)
אלון טירר (צילום: באדיבות המצולם)


כהן (28) מהוד השרון, יזם חברתי ומפקד פלוגה במילואים, שירת למעלה מ־200 יום במילואים מאז 7 באוקטובר. כיום הוא מצוי בתקופת הפוגה בין הסבבים.

"ישנם חיילי מילואים שכבר שירתו למעלה מ־200 ו־300 ימים מפרוץ המלחמה, כאלה ששילמו מחיר כלכלי כבד, ולימודיהם נפגעו, והיו כאלו שכבר הפסידו שנת לימודים", טוענים השניים. "רבים מהמשרתים הם בעלי משפחות עם ילדים קטנים שמתייצבים פעם אחר פעם לשירות".

הם מספרים שכבר קיבלו פניות של פוליטיקאים מהקואליציה ומהאופוזיציה, שביקשו לחזק ולברר פרטים על מאבקם הציבורי. "בבחירות הבאות העם יזכור מי פעל למען שוויון בנטל", הם מסכמים. "העצומה עומדת להתגלגל כמו כדור שלג – והשינוי יגיע מלמטה".