במהלך הלילה (בין ראשון לשני) יירט חיל האוויר כטב"ם שעשה את דרכו לשטח הארץ מכיוון מזרח. במהלך יירוט הכטב"ם שוגרו מספר מיירטים, אחד נפל במרחב. בתוך כך, גורמי ביטחון בישראל עוקבים אחר התגברות משמעותית בפעילות המיליציות השיעיות בעיראק, שלקחו אחריות על הירי לאילת. על פי נתוני מכון וושינגטון למדיניות המזרח התיכון, חלה עלייה דרמטית במספר התקיפות באמצעות כטב"מים המשוגרים משטח עיראק, כך פורסם בטיימס הבריטי.
מערכת הביטחון נערכת להתמודדות עם האיום המתפתח, לאחר שנרשמה עלייה חדה בהיקף התקיפות: מ-6 תקיפות כטב"מים בלבד בחודש אוגוסט, דרך 31 בחודש ספטמבר, ועד ל-90 תקיפות באוקטובר. מתחילת החודש הנוכחי כבר תועדו למעלה מ-65 שיגורים. למרות שצה"ל וחיל הים מצליחים ליירט את מרבית האיומים, וכרגע התקיפות נחשבות למטרד מבצעי יותר מאשר לאיום אסטרטגי, ההערכה היא כי מדובר במגמה מסוכנת שעלולה להסלים.
תיעוד מבצעי שפורסם לאחרונה הציג את יכולות ההגנה של חיל הים, כאשר ספינת חיל הים שעגנה באילת הצליחה ליירט מספר כטב"מים עיראקיים מעל ים סוף. חלק מכלי הטיס היו מיועדים לתקיפת בסיסים אמריקאיים באזור, מה שמדגיש את שיתוף הפעולה האסטרטגי בין ישראל לארה"ב בהתמודדות עם האיום האיראני המתרחב.
אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
גורמי מודיעין ישראלים ואמריקאים מתריעים כי איראן עשויה להגביר את השימוש בשלוחיה בעיראק כתגובה לפעולות צה"ל בלבנון ובעזה, שהחלישו משמעותית את חיזבאללה וחמאס. על פי מייקל נייטס, חוקר בכיר במכון וושינגטון, קיים חשש כי איראן כבר הבריחה לעיראק טילים בליסטיים לטווח קצר, המוסתרים במכליות מים או נפט, במטרה להשתמש בהם כתגובה לתקיפות ישראליות על אדמת איראן.
"ישראל מחזיקה בתוכניות פעולה ברורות למקרה של הסלמה מכיוון עיראק", מעריך נייטס, "התגובה הישראלית תהיה מדורגת – תחילה תקיפת תשתיות ומתקנים, ובהמשך, במידת הצורך, סיכול ממוקד של גורמי מפתח, בדומה לפעולות שבוצעו במזרח סוריה".
בעוד שממשלת עיראק מנסה למנוע הסלמה ושולחת שליחים לטהרן בניסיון לרסן את המיליציות, ישראל מעבירה מסרים ברורים – באמצעות ערוצים דיפלומטיים ומודיעיניים – כי לא תשלים עם פתיחת חזית נוספת. גורמים ביטחוניים הדגישו כי למרות שהיקף התקיפות מעיראק עדיין נמוך משמעותית בהשוואה לירי מלבנון, הפוטנציאל להסלמה מהיר.