מועצת הביטחון של האומות המאוחדות התכנסה היום (רביעי) להצביע על הצעת החלטה הקוראת להפסקת אש מיידית ברצועת עזה. את ההצעה יזמה קבוצה של עשר מדינות לא קבועות במועצה, והיא הוגשה רשמית על ידי המשלחת מגיאנה.
ההצעה דורשת הפסקת אש מיידית, אך אינה מקשרת בין סיום הלחימה לשחרור החטופים. נוסח ההחלטה לא כולל אף התייחסות לחמאס או לגינוי אירועי ה-7 באוקטובר. ישנו חוסר הסכמה על נוסח ההחלטה, ומוערך כי ארצות הברית תטיל וטו עליה.
במהלך השבועות האחרונים, פעלו מדינות קבועות במועצת הביטחון, כולל ארה"ב, לשנות את נוסח ההצעה כך שיכלול התייחסות ברורה לחזרת החטופים. מבחינת ישראל, הצעת ההחלטה בעייתית, והיא מעדיפה סיכול ההצעה דרך הטלת וטו. ישראל פועלת להדגיש כי הפסקת אש ללא קשר לשחרור החטופים אינה מתקבלת.
אחרי מאמצים רבים של השגריר מול המשלחת האמריקאית, ארצות הברית עומדת על כך שנוסח ההחלטה יכיל תנאי בין שחרור החטופים לבין הפסקת אש. מאחר שעד כה לא נראה תנאי כזה בנוסח האחרון של הצעת ההחלטה, ישנה הערכה שארצות הברית תטיל וטו. עם זאת, בימים האחרונים פעלו חברות הקבוצה לגיבוש נוסח שיאפשר לארה"ב להימנע מהטלת וטו על ההצעה, אך עד כה לא ידוע כיצד תצביע וושינגטון.
השגריר דנון: "כל החלטה שלא תתנה את הפסקת האש בשחרור החטופים משמעותה הפקרת 101 החטופים והחטופות. אני מאמין שארצות הברית לא תיתן יד להחלטה פוגענית וחד צדדית שכזו".
השגריר דנון יתן הצהרה לתקשורת הזרה לפני ההצבעה במועצת הביטחון בשעה 09:30 שעון ניו יורק (16:30 שעון ישראל). יצוין כי ביוני האחרון תמכה ארה"ב בהחלטה דומה שהציגה קריאה להפסקת אש בעזה ולשחרור החטופים.
נזכיר, החלטות מועצת הביטחון במתכונתן הנוכחית אינן מחייבות את ישראל, והן נותרות הצהרתיות בלבד. במקרה של חוסר היענות מהצדדים, למועצה יש סמכות עתידית לנקוט בצעדים מחייבים, כולל הטלת סנקציות על ישראל.
השגריר דנון מסר: "נמנע היום ניסיון מביש להפקיר את החטופים והחטופות שלנו על ידי האו"ם. בזכות ארה"ב עמדנו על העקרון החשוב ביותר: לא תהיה הפסקת אש ללא שחרור החטופים. אנחנו נמשיך במאבק עד שכולם יחזרו הביתה".
ביחס לחברות מועצת הביטחון שתמכו בהצעה מסר דנון: "הגעתם לשפל חדש. נכשלתם בעמידה על עקרונות הצדק והשלום ובמילוי האחריות הבסיסית שלכם לטובת אלו הזקוקים לכם. ההחלטה שהובאה בפני המועצה הזו הייתה החלטה שתומכת בטרור של חמאס".