הרב יצחק יוסף, הרב משה הלל הירש ורבנים נוספים קוראים בפומבי לחסידיהם לא לשרת בצה"ל. יו"ר תנועת אומ"ץ, פנחס פליצ'ה פלד: "הצבא משווע לכוח אדם. ההסתה גורמת נזק שאין לשער את עוצמתו". על-פי מידע שהגיע לאומ"ץ, מתוך 66,000 חרדים בגילאים המתאימים, התגייסו רק 48.
החוק שמאפשר להעניק פטור מגיוס לתלמידי הישיבות פקע כבר ביולי 2023. בקיץ 2024 קבע בג"ץ באופן חד-משמעי כי המדינה חייבת לגייס את בני החברה החרדית. הנושא הטעון לא יורד מהכותרות, ויש מי שמעודדים את החרדים לא לשרת בצה"ל. בתנועת אומ"ץ רואים את הקריאות לסרבנות בחומרה רבה, ודורשים ענישה נוקשה כנגד המסיתים.
"מדינת ישראל נמצאת במלחמה הגובה מחיר כבד מאוד. צה"ל משווע יותר מתמיד לכוח אדם. ההסתה של הרבנים גורמת נזק שאין לשער את עוצמתו לביטחון מדינת ישראל", כתבו יו"ר אומ"ץ פנחס פליצ'ה פלד, ויו"ר המועצה המייעצת של התנועה, עו"ד יצחק מינא. בפנייה שנשלחה אל היועמ"שית גלי בהרב-מיארה, פרקליט המדינה עמית איסמן, וכן אל הנשיא יצחק הרצוג ואישים נוספים, סיפקו ראשי אומ"ץ מספר דוגמאות להצהרות מקוממות נגד הגיוס.
כך למשל הרב משה הלל הירש אמר לתלמידיו ש"מצווה להיות עריקים", ואילו הרב יצחק יוסף הצהיר: "מי שמקבל צו גיוס, יקרע את הצו, לא ילך". פליצ'ה פלד הבהיר כי על-פי חוק העונשין זהו לכאורה שידול לדבר עבירה. על-פי סעיף 34/ד' לחוק זה, עונשו של המשדל יהיה כעונשו של עובר העבירה. "יש לחקור את המעורבים וככל שיימצא שהפרו את החוק, להעמידם לדין פלילי", אמר פלד. הוא הוסיף כי נדרשת יד קשה גם כנגד סרבני הגיוס עצמם: שלילת רישיון נהיגה, עיכוב יציאה מהארץ, הפסקת מתן קצבאות ביטוח לאומי ועוד.
על-פי מידע שהגיע לידי אומ"ץ ישנם כ-66,000 ברי גיוס בחברה החרדית – נתון שמאפשר הקמת מספר אוגדות. בשלב זה התגייסו לצה"ל רק 48 מתוכם. בתנועת אומ"ץ מתכוונים להמשיך במאבק החשוב למען ביטחון המדינה והצדק.