מלקחי מלחמת "חרבות ברזל", צה"ל ישדרג את רמת החילות של אנשי מערך הלוגיסטיקה הקדמיים של צה"ל. צה"ל יקיים בשבועות הקרובים בית ספר לאימון והכשרה צבאית של מקצועות הסיוע מנהלתי הקרבי.
מתחילת הלחימה, משרתי אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה פועלים לצד הלוחמים כדי להבטיח את המוכנות המבצעית והלוגיסטית של צה"ל בכלל הגזרות. בצה"ל אומרים כי מדי יום מתבצע מבצע לוגיסטי בגזרה הצפונית והדרומית, אשר מספק לכוחות הלוחמים ציוד, מזון ועוד לעומק השטח. לקראת החורף, מסופק ללוחמים גם ציוד לחורף ומזון חם, לצד אמצעי חימום ומתחמי שהייה מותאמים.
עד כה הושלמו למעלה מ-2,000 מבצעים לוגיסטיים לעומק הלחימה ו-6 מבצעים נוספים בשיתוף חיל האוויר של הספקה בהיטס בשטח הרצועה. במסגרתם הוצנחו ממטוסים כ-100 טון מים, מזון, תחמושת ודלק. בנוסף, שונע ציוד גם במבצעים בהישט דרך הים. בצה"ל מציינים כי משרתי חיל הטכנולוגיה והאחזקה דואגים לכשירות ואחזקת הרק"מים בפעילויות תחת אש - עד כה, 90% מהתקלות ברק"מים תוקנו בשטח הלחימה. בחלק מהמקרים הוחלפו בשטחי הלחימה הקדמיים בלבנון מנועי טנקים, ובתוך שעה הכלים חזרו לפעילות לחימה מלאה.
בתחום הרפואה אומרים בצה"ל כי טופלו מתחילת התמרון כ-6,000 פצועים, וזמני הפינוי קוצרו. ההגעה לבית החולים באופן מוסק ובאמבולנסים של חיל הרפואה, מסוקי חיל האוויר ולוחמי יחידה 669 עומד על כ-64 דקות בעזה ו-84 דקות בלבנון, ובאופן רכוב על כ-91 דקות בעזה וכ-111 דקות בלבנון.
המהפכה הגדולה שביצע צה"ל בשדה הקרב היא הכנסת מנות דם, כאשר צה"ל הוא הצבא היחיד בעולם המספק כיום דם לפצועים כבר בשדה הקרב. על פי הערכות ראשוניות, עשרות פצועים ניצלו חייהם בזכות זאת.
בצה"ל מציגים את הנתון הדרמטי של אחוז החיילים הפצועים שלא שרדו. במלחמת לבנון השנייה האחוז עמד על 14.8 אחוזים - הדרמטי ביחס לכל מלחמות העבר בישראל ובעולם. בזכות השינויים שביצע חיל הרפואה, האחוז ירד עוד יותר והוא עומד על 9.2 אחוזים. כלומר, מעל 300 חיילים שחייהם ניצלו למרות שנפצעו באורח קשה ואנוש.
בצה"ל מציינים כי כחלק מהרצון להרחיב את המענה הניתן לפצועים שחוזרים לשורות צה"ל, הוחלט להקים את מרכז ההחלמה והשיקום לפצועי צה"ל. המרכז ייתן מענה בבניית תכנית שיקום רחבה ויאפשר שיקום סוציאלי ונפשי, לצד טיפול על-ידי מומחים מובילים בתחום.
בתחום בריאות הנפש הופעלו במהלך המלחמה כ-850 קב"נים במילואים ובסדיר, ובוצעו עשרות כניסות לשטח עזה לטובת עיבוד ראשוני של אירועי קצה.
צה"ל הציג היום חלק מהטכנולוגיה החדשה שהוכנסה למערך הלוגיסטי הקדמי: הלוחמים בשטח משתמשים באמצעים שפותחו על-ידי החטיבה הטכנולוגית ליבשה - כלים רובוטיים, רחפנים מטילים, פתרונות אנרגיה, משאיות ניוד לוחמים, מקררי דם, אספקה בהיטס, הדפסות חלפים במדפסת תלת-מימד ועוד.